Ministrul Perciun a participat la Forumul cadrelor didactice din raionul Strășeni, la Mediacor

Publicat:

Ministrul Perciun a participat la Forumul cadrelor didactice din raionul Strășeni, la Mediacor

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a participat la Forumul cadrelor didactice din raionul Strășeni, care a avut loc ieri, 23 august, la Mediacor. Oficialul a vorbit despre prioritățile ministerului pentru noul an de studiu, dar și despre proiectele care vizează în mod direct școlile și grădinițele din raion, potrivit unui comunicat de presă emis de MEC.

Prima provocare majoră pe care trebuie să o soluționăm pentru a atinge performanța pe care ne-o dorim este deficitul de cadre didactice. Nu putem asigura o educație de calitate fără profesori bine pregătiți. În această situație, este crucial să acționăm pe două direcții: atragerea tinerilor în sistemul educațional și menținerea celor care deja activează în acest domeniu. Pentru a atrage mai mulți tineri în sistemul educațional, echipa ministerului a implementat un șir de măsuri concrete”, a spus ministrul, potrivit radiochisinau.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Astfel, 407 tineri specialiști au fost repartizați în școli și grădinițe, ceea ce constituie o creștere de 15% față de anul precedent și de 35% față de media ultimilor cinci ani.

Aceasta se datorează majorării indemnizațiilor de la 120.000 la 200.000 de lei, dar și unei campanii de informare, în cadrul căreia am organizat întâlniri, discuții și am încurajat absolvenții să aleagă cariera didactică”, a precizat Dan Perciun.

Referindu-se la acțiunile de viitor, Dan Perciun a anunțat că ministerul va crea o rețea de circa 100 de școli care să fie bază pentru practica pedagogică, instituțiile urmând să beneficieze și de suport în acest sens.

În aceste școli, vom orienta cu prioritate studenții de la colegii și universități. Astfel, vom putea crea un proces mai coerent și calitativ pentru practica pedagogică.

Ministerul va avea posibilitatea să monitorizeze acest proces, iar școala va menține o legătură permanentă cu instituția de învățământ, care, la rândul său, va avea o responsabilitate sporită în ceea ce privește practica pedagogică”, a menționat ministrul.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Pentru a susține cadrele didactice, MEC a creat o rețea de 1000 de mentori, pregătiți în cadrul Institutului Național de Educație și Leadership ca să asigure inserția profesională a tinerilor specialiști și formarea cadrelor didactice.

Totodată, pe viitor va fi implementat învățământul dual la specialitățile pedagogice, astfel încât începând cu anul III studenții să învețe și, concomitent, să fie angajați și, respectiv, salarizați, precizează ministerul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, iar acum este cel mai dorit bărbat din Ucraina. El va participa la emisiunea ‘Burlacul’

Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, iar acum este cel mai dorit bărbat din Ucraina. El va participa la emisiunea 'Burlacul' Când un...

Rusia şi Ucraina se pregătesc să facă schimb de 115 prizonieri, anunţă un oficial din Emirate

Rusia şi Ucraina se pregătesc să facă schimb de 115 prizonieri, anunţă un oficial din Emirate Rusia şi Ucraina vor face  schimb de 115 prizonieri...

Avion Ryanair cu peste 180 de pasageri, atacat cu un laser înainte de aterizare

Avion Ryanair cu peste 180 de pasageri, atacat cu un laser înainte de aterizare Un avion Ryanair, aflat pe cale de aterizare, a fost atacat...

General american: Cine are Crimeea, are control militar în Marea Neagră. Aici se dă lupta decisivă

General american: Cine are Crimeea, are control militar în Marea Neagră. Aici se dă lupta decisivă General american: Cine are Crimeea, are control militar în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.