Ministrul polonez de finanţe şi-a prezentat demisia, în urma unei reforme fiscale deficitare

Publicat:

Ministrul polonez de finanţe, considerat responsabil pentru o reformă fiscală deficitară, şi-a prezentat demisia, “acceptată” luni de conducerea partidului populist naţionalist la putere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tadeusz Koscinski “a luat asupra lui responsabilitatea politică a imperfecţiunilor în implementarea noilor reguli fiscale”, le-a spus jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a partidului Lege şi justiţie (PiS), Anita Czerwinska.


Citește și : Poliţia israeliană a spionat cu PEGASUS mai multe personalităţi publice

Ea a adăugat că premierul Mateusz Morawiecki îl va înlocui interimar pe ministru până la desemnarea succesorului său, al cărui nume nu a fost menţionat.

Demisia lui Koscinski intervine după deficienţele constatate în aplicarea noilor reguli fiscale intrate în vigoare de la începutul anului şi care au fragilizat mult guvernul.

Adoptată în mare viteză la sfârşitul lui 2021 şi promovată de premierul Morawiecki cu deplina susţinere a liderului PiS Jaroslaw Kaczynski, reforma, supranumită “Ordinea poloneză”, ar fi urmat să asigure o scădere a cheltuielilor fiscale pentru marea majoritate a polonezilor.

Redenumit rapid de criticii săi “dezordinea poloneză”, programul a semănat confuzie în mediile de afaceri şi a fost acuzat că adaugă noi cheltuieli pentru angajatori.

Citește și : Liz Truss face o vizită la Moscova

Programul a provocat valuri de nemulţumiri în diferite grupuri sociale şi profesionale care şi-au văzut salariile reduse la sfârşitul lui ianuarie, în contextul în care inflaţia a atins 8,6% în decembrie.

După tentative de a apăra noul sistem şi de a corecta erorile, liderul PiS a recunoscut în cele din urmă săptămâna trecută că este necesară “o repornire de la zero” şi a anunţat “decizii cu caracter politic şi personal”, acuzându-i pe responsabilii cu aplicarea sa de “lipsă probabilă de competenţe şi probabil şi de bună voinţă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.