X

Ministrul Popșoi a discutat cu ambasadorii Greciei și Slovaciei în Moldova

Ministrul Popșoi a discutat cu ambasadorii Greciei și Slovaciei în Moldova

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Elene în Republica Moldova, Nikos Krikos și ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

Citește și: Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha de la Germania

În cadrul discuției cu ambasadorul Nikos Krikos a fost salutată deschiderea Ambasadei Republicii Elene la Chișinău în acest an, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale și intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre state.

Oficialii au apreciat cooperarea economică și au abordat perspectivele aprofundării sectorului turistic în contextul lansării cursei avia directe Atena-Chișinău, cât și a altor domenii de interes pentru cetățenii ambelor țări. Totodată, a fost reiterată importanța eforturilor întreprinse de autoritățile moldovenești în vederea inițierii negocierilor de aderare la UE, cât și a suportului Republicii Elene în acest sens.

În cadrul discuției cu ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova, Pavol Ivan, a fost subliniată importanța avansării dialogului interparlamentar și a cooperării economice și sectoriale dintre cele două țări, fiind apreciată coordonarea eficientă dintre instituțiile relevante pentru avansarea cadrului juridic bilateral.

Ministrul Popșoi a salutat sprijinul activ al Slovaciei în susținerea reformelor și obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. Interlocutorii au realizat și un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiune, subliniind importanța cooperării eficiente în cadrul formatelor multilaterale.

Tags: ambasadorul Greciei in Moldovaambasadorul SlovacieiMihai Popşoiministrul Afacerilor Externe PopșoiNikos KrikosPavol Ivan.
Știrile zilei