Ministrul rus al apărării inspectează lucrările de reconstrucţie în Donbas

Publicat:

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în zona operaţiunii ruse în Ucraina pentru a inspecta lucrările de reconstrucţie din Donbas, a anunţat luni armata rusă într-un comunicat, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“În cadrul unei deplasări în zona operaţiunii militare speciale”, Şoigu a efectuat inspecţii la obiectivele de infrastructură deja reconstruite, precum şi la noi şantiere din Mariupol, potrivit comunicatului, care nu precizează data acestei vizite.


Citeşte şi: ATENTAT sinucigaş în Pakistan! Cel puţin 9 poliţişti au fost ucişi – Black News

La Mariupol, ministrul a vizitat în special un centru medical, unul de urgenţă şi un nou cartier rezidenţial cuprinzând douăsprezece clădiri, potrivit comunicatului, adăugând că i s-a prezentat de asemenea un raport privind construcţia de şcoli în acest oraş-port, supus unui asediu de mai multe luni înainte de a cădea în mai anul trecut.

Un raport privind construcţia unui important apeduct ce ar trebui să lege aşa-numita “Republică Populară Doneţk (DNR)” din estul Ucrainei de regiunea rusă Rostov i-a fost prezentat de asemenea lui Şoigu, potrivit aceleiaşi surse.

Această vizită intervine în timp ce continuă luptele acerbe pentru controlul asupra Bahmut, în regiunea Doneţk, o localitate cu valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol pentru că cele două părţi se confruntă acolo de luni de zile, notează AFP.

Citeşte şi: Marea Britanie şi Germania vor efectua în premieră misiuni NATO comune în Estonia – Black News

Armata a anunţat sâmbătă că Şoigu a efectuat o inspecţie şi la un “post de comandă” pe frontul din estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii decembrie, Serghei Şoigu a efectuat două astfel de vizite în zona aşa-numitei “operaţiuni speciale” din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care...

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un dublu atac rus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.