Ministrul rus al Sportului, Matytsin, plasat pe lista de sancțiuni a SUA

Publicat:

Ministrul rus al sporturilor, Oleg Matytsin, a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite. Statele Unite au marcat împlinirea primului an al invaziei Rusiei în Ucraina prin anunțarea unor noi sancțiuni radicale împotriva mai multor oficiali ruși de rang înalt, informează mediafax.

Printre aceștia se numără și Matytsin, Departamentul de Stat al SUA luând măsuri în încercarea de a “crește costurile pentru regimul președintelui Putin”.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

“Toate țintele sunt desemnate în conformitate cu Consiliul Executiv 14024, care autorizează sancțiuni cu privire la anumite activități externe dăunătoare ale Guvernului Federației Ruse”, se arată într-o declarație a Departamentului de Stat al SUA.

“Ca urmare a acțiunii de astăzi, toate proprietățile și interesele în proprietăți ale persoanelor menționate mai sus care se află în Statele Unite sau în posesia sau sub controlul persoanelor din SUA sunt blocate și trebuie raportate la OFAC [Oficiul pentru Controlul Activelor Străine].

“În plus, toate entitățile care sunt deținute, direct sau indirect, în proporție de 50% sau mai mult de una sau mai multe persoane blocate sunt, de asemenea, blocate.

“Toate tranzacțiile efectuate de persoane din SUA sau în interiorul (sau în tranzit) Statelor Unite care implică orice proprietate sau interese în proprietatea persoanelor desemnate sau blocate sunt interzise, cu excepția cazului în care sunt autorizate de o licență generală sau specifică emisă de OFAC, sau sunt scutite.

Matytsin, numit ministru rus al Sportului în ianuarie 2020, a declarat pentru agenția oficială de știri de stat din Rusia, TASS, că sancțiunile nu vor avea niciun impact asupra funcției sale în Guvern.

“Sancțiunile americane nu vor limita în niciun fel activitățile mele în calitate de ministru al Sportului”, a declarat Matytsin.

“Avem acum multe sarcini pentru a pune în aplicare strategia de dezvoltare a sportului până în 2030. Sarcina este de a crea cel mai național, independent, autosuficient și puternic sistem sportiv.”

Matytsin a fost ales în funcția de președinte al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU) în 2015, înainte de a fi reales pentru un al doilea mandat în 2019.

El s-a retras în mod oficial din funcția de președinte al FISU în martie 2021, în conformitate cu sancțiunile impuse Rusiei ca răspuns la mușamalizarea unui program de dopaj sponsorizat de stat, fiind înlocuit interimar de oficialul elvețian Leonz Eder.

Împlinirea a unui an de război în Ucraina, pe 24 februarie, a dus la o serie de noi sancțiuni din partea mai multor țări.

Președintele Federației ruse de hochei pe gheață și triplu campion olimpic Vladislav Tretiak a fost sancționat de guvernul canadian.

În vârstă de 70 de ani, triplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, care este deputat în Duma de Stat, a fost inclus pe o listă de 129 de persoane și 63 de organizații, alături de viceprim-miniștri și membri ai Parlamentului rus.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

Între timp, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, i-a sancționat pe membrii Comitetului Internațional Olimpic (CIO) Shamil Tarpishchev și Yelena Isinbayeva.

Prin decretul prezidențial emis de Ministerul Economiei, au fost vizați și membrii onorifici ai CIO Vitaly Smirnov și Alexander Popov.

Conform sancțiunilor, persoanelor respective li se interzice intrarea în Ucraina timp de 50 de ani, iar activele lor financiare din țară sunt blocate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.