X

Ministrul sănătăţii S-A SĂTURAT de ‘părerologii experţi’ de pe internet: ‘OPRIŢI dezinformarea pe Facebook!’

Dezinformarea şi minciunile propagate pe Facebook reprezintă pentru guvern “cea mai mare sfidare” în lupta împotriva creşterii cazurilor de contaminare cu coronavirus, a declarat joi ministrul sănătăţii din Papua-Noua Guinee, citat de Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Jelta Wong a deplâns faptul că postările “periculoase” de pe reţeaua socială şi teoriile conspiraţiei propagate de antivaccinişti dăunează eforturilor de a convinge populaţia să se testeze sau să se trateze, într-un moment în care numărul de infectări creşte vertiginos.

Citeşte şi: Italia PRELUNGEŞTE restricţiile până la sfârşitul lui aprilie – Black News

“Cu Facebook, toată lumea din Papua Noua Guinee a devenit expertă”, a denunţat Wong într-o conferinţă online organizată de institutul Lowy din Sydney, Australia.

“Toată lumea are un doctorat, pur şi simplu şezând sub cocotier au devenit doctori”, a ironizat acesta, referindu-se la propagarea de informaţii eronate despre coronavirus pe Facebook. El a îndemnat gigantul social media să ia măsuri ca să “oprească” acest fenomen.

În primul an al pandemiei, Papua Noua Guinee, cu opt milioane de locuitori, a raportat doar circa 1000 de cazuri, în schimb doar în martie a anunţat alte 5000. Circa 60 de decese au fost înregistrate din cauza coronavirusului.

Wong a subliniat că aceste cifre sunt mult inferioare celor reale, dat fiind nivelul slab de depistare.

Sistemul naţional de sănătate slab dezvoltat din ţara insulară din vestul Pacificului a fost pus la grea încercare de pandemie, multe cadre medicale fiind la rându-le contaminate, iar pentru a îmbunătăţi situaţia a fost amenajată o clinică specializată pe un stadion din capitala Port Moresby.

Australia, de la care Papua Noua Guinee şi-a obţinut independenţa în 1075, a trimis săptămâna trecută pe insulă 8000 de doze de vaccin şi o mică echipă de specialişti pentru a-i vaccina pe lucrătorii din sănătate din “prima linie”.

Citeşte şi: Veşti bune de la CDC: Persoanele vaccinate NU mai pot transmite coronavirusul – Black News

Doar 40% dintre cei 1600 de angajaţi ai Spitalului general din capitală au acceptat să se vaccineze, au indicat responsabili din sănătate.

Într-un comunicat citat joi de Reuters, directoarea de politici publice a Facebook pentru Australia, Noua Zeelandă şi Pacific, Mia Garlick, a asigurat că platforma este angajată să “elimine afirmaţiile false despre siguranţa, eficienţa, ingredientele sau efectele colaterale ale vaccinului, inclusiv teoriile conspiraţiei” şi că îşi “continuă colaborarea cu experţi în sănătate, inclusiv OMS, pentru a se asigura că abordarea şi politicile sale sunt cele adecvate”, întrucât “conversaţiile despre vaccinuri tind să fie nuanţate”.

Tags: australiacoronavirusfacebookInstitutul LowyJelta WongMia GarlickPapua-Noua GuineePort MoresbySydneyvaccin
Categorii: Știrile zilei