X

Ministrul sud-african al comunicaţiilor, suspendat din funcţie pentru nerespectarea restricţiilor

Ministrul sud-african al comunicaţiilor, Stella Ndabeni-Abrahams, prinsă în flagrant delict de încălcare a restricţiilor anti-coronavirus pentru că a participat la începutul lui aprilie la o aniversare la nişte prieteni, şi-a recunoscut vinovăţia şi a plătit o amendă, informează miercuri AFP care citează o sursă judiciară, potrivit agerpres.

Stella Ndabeni-Abrahams a fost deja suspendată din funcţie pentru două luni, dintre care una fără plată, de către preşedintele Cyril Ramaphosa.

Citește și : ORDINUL lui Trump: ‘TRAGEŢI şi DISTRUGEŢI navele iraniene care ne hărţuiesc pe mare!’

Ea apărea, pe o fotografie publicată pe Instagram, în timp ce lua masa împreună cu alte cinci persoane la domiciliul unui fost ministru.

Ministrul a pledat vinovat şi a plătit o amendă de 1.000 de ranzi (circa 49 de euro), potrivit serviciului Procurorului Naţional. De asemenea, ea a fost citată să compară luna viitoare în faţa unui tribunal.

Stella Ndabeni-Abrahams şi-a cerut deja iertare concetăţenilor săi.

Starea de urgenţă impusă de autorităţile sud-africane în cadrul luptei anti-coronavirus prevede pedepse maxime de şase luni de închisoare şi amenzi mari pentru toţi contravenienţii.

Citește și : Macron: ‘NU este oportună o anchetare a OMS-ului’

Preşedintele Cyril Ramaphosa le-a impus celor 57 de milioane de concetăţeni ai săi să rămână acasă până la sfârşitul lui aprilie, pentru a frâna pandemia de COVID-19, care a contaminat, potrivit datelor oficiale, 3.500 de persoane şi a provocat cel puţin 58 de morţi în Africa de Sud.

“Carantina naţională se impune tuturor sud-africanilor”, a amintit şeful de stat într-un comunicat. “Niciunul dintre noi, şi cu atât mai mult un membru al executivului, nu trebuie să saboteze efortul nostru naţional de a salva vieţi. Nimeni nu este mai presus de lege”, a insistat el.

Tags: comunicatiicoronavirusflagrantStella Ndabeni-Abrahams
Categorii: Știrile zilei