Ministrul turc de Externe : Relațiile Turciei cu Germania trebuie resetate

Publicat:

A venit vremea resetării relaţiilor cu Germania, a declarat ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu vineri, cu o zi înaintea unei întâlniri cu omologul său german, după mai bine de un an de tensiuni între cele două ţări membre NATO, scrie The Associated Press

Sigmar Gabriel îl primeşte sâmbătă pe Cavusoglu la Goslar, localitatea sa natală, potrivit news.ro .


Relaţiile între cele două ţări au fost afectate de încarcerarea mai multor germano-turci, inclusiv a unui cunoscut jurnalist, în baza unor acuzaţii legate de terorism.

Citește și : Legea împotriva ‘fake news’ propusă de Emmanuel Macron a fost întâmpinată cu reacţii critice

”Ambele părţi au un interes faţă de un nou început”, scrie Cavusoglu într-un articol publicat vineri într-un ziar din cadrul grupul german de presă Funke.

Acesta va fi posibil doar dacă ”rupem spirala actualei crize din relaţiile noastre”, îndeamnă el.

Cavusoglu sugerează că există o voinţă de accelerare a procedurilor juridice şi îndeamnă la o încetare a ”blocării” negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE).

Întâlnirea de sâmbătă va acoperi ”întreaga plajă a relaţiilor germano-turce”, a declarat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei germane.

”Bineînţeles că vor fi abordate inclusiv problemele dificile”, a declarat pentru presă, la Berlin, o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe, Maria Adebahr.

În afară de încarcerarea cetăţenilor germani – dintre care şapte sunt deţinuţi în baza unor ”acuzaţii motivate politic”, a subliniat Adebahr -, cei doi şefi ai diplomaţiilor ar urma să discute despre tratamentului aplicat de Berlin unor grupări ale opoziţiei kurde şi problema unor militari turci care au solicitat azil în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.