X

Ministrul turc de externe vorbeşte despre relaţiile diplomatice cu Austria

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat că noua şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, doreşte normalizarea relaţiilor tensionate dintre cele două ţări, după o serie de dispute din ultimul an, relatează joi agenţia DPA, potrivit agerpres.

Karin Kneissl, care a fost nominalizată pentru funcţia de ministru de externe de către Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), dar care nu face parte din această formaţiune politică, este aşteptată într-o vizită în Turcia pe 25 ianuarie.

Citeşte şi: Procesul lui ‘El Chapo’ a fost amânat în New York

În noul său rol, dna Kneissel l-a invitat deja pe omologul său turc la Viena în cadrul unei vizite de răspuns, a precizat Cavusoglu în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti germani miercuri seara la Ankara.

Cavusoglu a afirmat că dna Kneissel i-a dat asigurări că poate să se întâlnească cu compatrioţi de-ai săi turci, ”fără nici o piedică”, referindu-se la interdicţiile impuse unor membri ai guvernului turc veniţi anul trecut în campanie electorală în Austria şi în alte ţări ale Uniunii Europene unde există comunităţi numeroase de cetăţeni turci, fapt ce a atras un răspuns furios din partea Ankarei.

Ministrul turc de externe a precizat că a fost surprins de apelul telefonic al dnei Kneissl, imediat după ce şi-a preluat funcţia, şi că ea i-ar fi spus: ”Sunt gata pentru o normalizarea a relaţiilor, dacă dumneavoastră doriţi acest lucru”.

Tags: ankaraAustriaKarin KneisslMevlut CavusogluPartidul Libertăţii (FPOe)turciaViena
Categorii: Diaspora