Ministrul ucrainean al Apărării va efectua miercuri o vizită în Spania

Publicat:

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, se va deplasa miercuri în Spania, cu câteva zile înainte ca această ţară să trimită şase tancuri Leopard pentru a sprijini trupele ucrainene în lupta contra invaziei ruseşti, transmite EFE, potrivit agerpres.

Surse din Ministerul spaniol al Apărării au declarat marţi că Reznikov se va întâlni cu ministrul spaniol de resort, Margarita Robles, şi cu comandanţi ai forţelor armate, după care cei doi miniştri vor susţine o conferinţă de presă.


Citește și: Secretarul general al ONU face o vizită neanunţată în Somalia

În plus, ministrul ucrainean doreşte să mulţumească Spaniei pentru ajutorul său, atât militar, cât şi umanitar, acordat din februarie 2022 de când trupele ruse au invadat Ucraina, şi va merge la spitalul Gomez Ulla, din capitală, pentru a-l decora pe directorul acestuia şi pe directorul Spitalului General al Apărării din Zaragoza (nord), unde sunt trataţi unii dintre răniţii de război ai ţării sale.

În total, 57 de militari ucraineni răniţi au fost transferaţi de către forţele aeriene spaniole, pentru a primi îngrijiri, în cele două spitale, unii dintre ei fiind deja externaţi.

Reznikov se va întâlni cu aceştia la Spitalul Gomez Ulla, inclusiv cu acei răniţi care pot veni de la Zaragoza. Cu cei care nu pot ajunge din cauza rănilor, ministrul va putea discuta prin videoconferinţă.

Spania încă nu a confirmat data exactă la care cele şase tancuri Leopard vor fi trimise în Ucraina după reparaţii şi revizii, dar va fi în scurt timp: echipamentele vor ajunge în Polonia pe cale maritimă.

Citește și: Eva Kaili îşi reafirmă nevinovăţia în scandalul Qatargate

Tancurile sunt modelul 2A4 şi se numără printre cele peste 50 de unităţi scoase din uz de acum un deceniu şi depozitate în facilităţi militare. Deocamdată, Spania va dona şase, dar deja sunt pregătite alte patru.

Pe de altă parte, de la începutul războiului, Spania a acordat protecţie temporară unui număr de peste 173.200 de persoane din Ucraina, peste 79.700 au fost înregistrate în Sistemul Naţional de Sănătate, peste 14.300 de persoane în Registrul de muncă, iar peste 39.300 de minori au fost şcolarizaţi în comunităţile autonome (regiuni), potrivit datelor executivului spaniol.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.