Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme

Publicat:

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme

O curte federală de apel a decis că o lege din Minnesota care cere ca o persoană să aibă cel puțin 21 de ani înainte de a obține un permis pentru a purta o armă în public pentru autoapărare este neconstituțională, scrie Reuters.

Curtea de Apel St. Louis a Circuitului 8 al SUA a considerat că interdicția statului încalcă drepturile persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, în temeiul celui de-al doilea amendament al Constituției SUA, de a deține și purta arme, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Judecătorul Duane Benton, care a scris pentru un grup de trei judecători, toți numiți de președinți republicani, a susținut că, în conformitate cu hotărârile recente ale Curții Supreme a SUA care au extins dreptul la arme, legea din 2003 a statului nu poate fi considerată valabilă.

„În mod important, textul clar al celui de-al doilea amendament nu are o limită de vârstă”, a scris acesta.

Completul a menținut hotărârea de anul trecut a unui judecător din instanța inferioară în favoarea Second Amendment Foundation, Firearms Policy Coalition și Minnesota Gun Owners Caucus, grupuri pentru drepturile armelor care au intentat proces alături de unii dintre membrii lor.

Grupurile pentru drepturile armelor au intentat procese similare prin care au contestat restricțiile privind portul armelor de foc bazate pe vârstă în alte state, inclusiv în Georgia, Illinois și Pennsylvania.

Benton a citat o hotărâre istorică din 2022 a majorității conservatoare a Curții Supreme a Statelor Unite, intitulată New York State Rifle & Pistol Association v. Bruen, care a schimbat peisajul reglementării armelor de foc. Această hotărâre a stabilit un nou test pentru evaluarea legilor privind armele de foc, afirmând că restricțiile trebuie să fie „în concordanță cu tradiția istorică a acestei națiuni în materie de reglementare a armelor de foc”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În iunie, Curtea Supremă a clarificat acest standard într-o decizie de 8-1 în cauza United States v. Rahimi, când a confirmat o interdicție federală privind deținerea de arme de către persoanele care fac obiectul unor ordine de restricție pentru violență domestică, afirmând că o restricție modernă privind armele de foc nu are nevoie de o lege „geamănă istorică”.

Citând această decizie, Benton a declarat că o reglementare care dezarmează persoanele care reprezintă o amenințare credibilă la adresa siguranței fizice a altora ar putea fi susținută, dar Minnesota nu a stabilit de ce persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani prezintă riscuri speciale care să justifice legea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali În primele 6 luni ale anului curent, în contextul controalelor efectuate de inspectorii Serviciului Fiscal de...

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul...

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident O femeie din Chișinău era cât pe ce să cadă în plasa escrocilor și să rămână fără...

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani și-au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.