Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Publicat:

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Acuzat de jurnalista Emilia Șercan că ar fi plagiat în teza de doctorat, Mircea Geoană denunță o campanie cu acuzații false împotriva sa.

Citeşte şi: Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa – Stiripesurse.md


Mai mult, secretarul general adjunct al NATO o acuză pe Șercan de „impostură intelectuală, cu valențe și intenții politicianiste”, potrivit stiripesurse.ro.

„Din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea. Specialiști în domeniu s-au pronunțat deja public asupra unei teze la care am muncit timp de ani de zile. Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință.

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Lăsând la o parte părerile personale despre ce ar fi trebuit să scriu în teză (nu știam că este o lucrare colectivă și trebuie să cer părerea unor oameni care nu sunt specialiști în domeniu!), pe fond, cele menționate și conceptul de plagiat sunt lucruri total diferite.

Voi fi întotdeauna un promotor al valorilor de orice fel, dar, în același timp, nu am cum să nu sancționez impostura intelectuală, cu valențe și intenții politicianiste.

Mă așteptam la astfel de atacuri murdare, așa cum, de 3 luni, anumite posturi de televiziune duc o campanie de denigrare la adresa mea. Încă o campanie de fake news nu e nimic nou sub soare. Am în spate o carieră de studii în țară și străinătate în inginerie, drept, administrație publică, economie. Am făcut acest doctorat nu pentru a avea o floare la butonieră sau din nevoia de a ocupa vreo funcție, ci din curiozitate intelectuală și dorința de a cunoște și de a mă perfecționa continuu. Nu voi permite nimănui, din motive exclusiv electorale și, în mod evident, motivat politic, să pună la îndoială o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”, scrie Mircea Geoană pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis Activitatea Centrului multifuncțional din Orhei a fost suspendată, astăzi, 3 iulie, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Responsabilii instituției...

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră Nouă echipe canine ale Poliției de Frontieră participă, în aceste zile, la un program de instruire organizat...

Moldovenii ‘speciali’ vor putea călători în India fără vize

Moldovenii 'speciali' vor putea călători în India fără vize Cetățenii moldoveni deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize....

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.