Mircea Geoană: Coronacriza a amplificat alte provocări la adresa securităţii

Publicat:

Criza cauzată de COVID-19 a amplificat şi a accelerat alte provocări la adresa securităţii şi arată că NATO trebuie să-şi unească forţele cu Uniunea Europeană şi cu alte foruri internaţionale, întrucât nicio organizaţie nu poate răspunde singură la provocările actuale, a susţinut joi secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, într-o conversaţie online cu preşedintele Brookings Institution, John R. Allen, potrivit www.nato.int., transmite şi potrivit agerpres.

”Avem astăzi 21 de ţări care sunt atât aliate în NATO, cât şi state membre ale Uniunii Europene. 90% din populaţia UE-27 actuale, fără Regatul Unit, este şi parte a alianţei NATO. Aşa că ceea ce facem este de a ne asigura că rămânem convergenţi în analizarea ameninţărilor pentru noi toţi”, a spus Geoană.


Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

El a adăugat că pandemia de COVID-19 a amplificat şi a accelerat alte provocări la adresa securităţii, precum activităţile militare ruse şi ascensiunea Chinei.

Potrivit fostului ministru de externe român, un nou domeniu unde lucrează împreună NATO şi UE, dar şi alţi actori globali, ca G7 şi ONU, este combaterea dezinformării.

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP

Mircea Geoană a evidenţiat că NATO continuă să fie ‘nu numai pilonul securităţii transatlantice, ci şi o parte indispensabilă a ordinii globale” şi a subliniat că ‘o cooperare a SUA şi Americii de Nord cu Europa este vitală pentru interesele fiecăruia dintre noi – europeni şi nord-americani şi iubitori de libertate şi cei care cred în democraţie din lumea întreagă”.

Secretarul general adjunct al NATO s-a adresat în cadrul EU Defense Washington Forum, conferinţă organizată de către delegaţia Uniunii Europene în SUA în cooperarea cu Brookings Institution.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.