Mișcarea anti-Valentine’s Day capătă putere. Ce au început să facă tot mai mulţi tineri

Publicat:

Mișcarea anti-Valentine’s Day capătă putere. Ce au început să facă tot mai mulţi tineri

Mișcarea anti-Valentine’s Day capătă tot mai multă putere, iar reacțiile împotriva acestei sărbători a iubirii devin din ce în ce mai evidente în cultura modernă. Din cauza campaniilor de marketing agresive, care subliniază presiunea socială, se pare că există un trend crescător de contestare și schimbare a percepției generale asupra acestei sărbători, prin inițiative creative.

Într-o epocă în care consumul excesiv și presiunea socială se intersectează, Ziua Îndrăgostiților poate părea mai mult o provocare decât o sărbătoare a dragostei autentice. Campaniile comerciale abundă în mesaje și produse care se adresează cuplurilor fericite, potrivit MSN.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Un aspect al mișcării anti-Valentine’s Day, constă în respingerea stereotipurilor și a tradițiilor tradiționale ale sărbătorii, potrivit stiripesurse.ro.

 

Un exemplu elocvent al acestei mișcări este observat în modul în care unele companii și platforme online adoptă un ton anti-Valentine în campaniile lor de marketing.

Mesaje sarcastice şi campanii de sterilizare a pisicilor

Etsy, unul dintre cele mai mari magazine online pentru produse handmade, evidențiază o creștere semnificativă a căutărilor pentru produse anti-Ziua Îndrăgostiților. Tricouri cu mesaje sarcastice și felicitări cu un umor neconvențional devin din ce în ce mai populare, reprezentând o expresie a refuzului de a se conforma stereotipurilor și așteptărilor sociale.

Un alt exemplu al mișcării anti-Ziua Îndrăgostiților este observat în inițiativele caritabile sau de activism social care folosesc sărbătoarea pentru a atrage atenția asupra unor probleme importante. De exemplu, Asociația de salvare a felinelor din Owings Mills, Md., a creat o campanie inedită în care oferă oportunitatea de a numi o pisică sălbatică după fostul partener și de a o steriliza de Ziua Îndrăgostiților.

Dezinstalarea reţelelor de socializare

Această mișcare nu este doar o reacție la consumismul excesiv, ci și o exprimare a nevoii de autenticitate și autonomie în relațiile interpersonale. Tinerii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul presiunii sociale și al influenței mediatice asupra percepției despre sine și asupra relațiilor lor.

O mamă din SUA povesteşte că la şcoala publică a fiului său, în Washington, D.C., elevii au obiceiul de a-şi dezinstala aplicaţia Instagram, pentru câteva zile.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

„Dezinstalează Instagram de pe 13 până pe 16”, spune că i-a povestit băiatul său, când l-a întrebat ce se întâmplă în grupul lui de prieteni de Ziua Îndrăgostiților. „Așa că nu trebuie să vadă pe alții să-și pună pozele cuplului.”

Aşadar, adolescenții își găsesc propriile modalități de a respinge sau de a redefinisemnificația Zilei Îndrăgostiților: de la evitarea rețelelor sociale la dezvoltarea unei atitudini care se axează pe iubirea de sine.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.