X

Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” îndeamnă veteranii să nu participe la protestul din 11 septembrie

Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” îndeamnă veteranii să nu participe la protestul din 11 septembrie

Membrii asociației Mișcarea „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” fac apel la veteranii de război să nu participe la protestul programat pentru 11 septembrie în Piața Marii Adunări Naționale. În cadrul unei conferințe de presă organizate la IPN, vicepreședintele Andrei Eremia a declarat că scopul protestului este destabilizarea comunității veteranilor și provocarea de tulburări în societate.

„Veterani, fiți atenți la cine vă cheamă și care este scopul acestora. Vă îndemnăm la calm și respect între noi, și să nu vă lăsați manipulați,” a spus Eremia. Vladimir Buga, liderul organizației teritoriale Nisporeni, a subliniat necesitatea liniștei politice, în timp ce Alexandru Andronic, președintele organizației teritoriale Cahul, a subliniat importanța unității pentru a face față provocărilor.

Ion Zubco, liderul organizației teritoriale Ștefan Vodă, a acuzat partidele politice de încercarea de a destabiliza țara, asemănând situația cu evenimentele din 7 aprilie 2009.

Iurii Tabac și Oleg Romanciuc au cerut distinția între veteranii autentici și cei care nu sunt interesați de binele țării. Participanții la conferință au reiterat dorința de a susține stabilitatea și parcursul european al Republicii Moldova.

Tags: 11 septembrieprotesteveterani de razboi
Categorii: PoliticăȘtirile zilei