Mişcarea islamistă palestiniană Hamas îi felicită pe talibani pentru revenirea la putere în Afganistan

Publicat:

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâşia Gaza, i-a felicitat luni pe talibani pentru ‘victorie’, după ce aceştia au preluat din nou controlul în Afganistan, transmite AFP, potrivit agerpres.

Gruparea armată palestiniană, considerată teroristă de Israel şi de state occidentale, ‘felicită mişcarea talibanilor şi pe conducătorii săi curajoşi pentru această victorie, care este încununarea îndelungatei sale lupte în aceşti ultimi 20 de ani’, indică Hamas într-un comunicat.


Citește și : Londra aruncă vina în cârca lui Trump pentru situaţia din Afganistan

Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere din 2007 în Gaza şi legată de mişcarea Fraţii Musulmani, a urat ‘poporului şi liderilor afgani să ajungă la unitate, stabilitate şi prosperitate’.

În opinia Hamas, ‘victoria’ talibanilor arată că ‘rezistenţa popoarelor, în fruntea cărora (se află) poporul palestinian în luptă, este menită victoriei’.

După două decenii de prezenţă militară occidentală, Afganistanul se află de duminică în mâinile talibanilor, care patrulează pe străzile din Kabul şi s-au instalat la palatul prezidenţial, după colapsul forţelor guvernamentale şi fuga din ţară a preşedintelui Ashraf Ghani.

Insurgenţii islamişti afgani lansaseră în mai o ofensivă în toată ţara, în timp ce Statele Unite şi NATO începeau retragerea forţelor lor.

Citește și : Austria nu-i mai vrea pe afgani în Europa şi propune o soluţie alternativă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.