X

Mişcarea Pentru Popor, fără două din formaţiunile componente, a organizat un protest antiguvernamental la Chişinău

Duminică a avut loc la Chişinău o manifestaţie de protest împotriva guvernului Republicii Moldova, transmite Moldpres, fără a preciza amploarea participării, potrivit agerpres.

Conform agenţiei citate, acţiunea a fost organizată de Mişcarea Pentru Popor (MPP), din care face parte şi partidul ŞOR, însă fără implicarea a cel puţin două formaţiuni membre – PACE şi Scutul Poporului.

Citește și : Papa Francisc spune că este dispus să călătorească în Ucraina și Rusia

Organizatorii au anunţat iniţial că vor protesta în faţa parlamentului, însă ulterior s-au deplasat mai departe, spre Piaţa Marii Adunăƒri Naţionale. Poliţia a interzis desfăşurarea mitingului în faţa sediului guvernului.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva “războiului în Moldova”, a partidului de guvernământ şi a preşedintei Maia Sandu, căreia i-au cerut să îşi asume “plata facturilor pentru lunile de iarnă”.

În paralel a avut loc şi o contramanifestaţie a unor susţinători ai guvernului.

Poliţia a reţinut 54 de participanţi la protest, dintre care 21 de minori, pe motiv că aveau un comportament dubios şi deţineau obiecte interzise.

Citește și : Senatul francez a adoptat contestata reformă a pensiilor

Înainte de protest, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernătean, a anunţat într-o conferinţă de presă arestarea unor membri ai unei reţele “orchestrate de Moscova” cu scopul de a destabiliza ţara. După mai multe percheziţii efectuate sâmbătă seara, anchetatorii au interogat 25 de bărbaţi, dintre care şapte au rămas în arest.

Tags: chisinauMaia SanduMoldovaMPPpaceprotestrazboi
Categorii: Diaspora