Partidul Politic „Mișcarea Respect Moldova” a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, cu opțiunea „DA”, transmite IPN.

Nicolae Cicareov a fost confirmat ca reprezentant al partidul la CEC pentru perioada electorală a referendumului. Iar Alina Scutaru este trezorier pentru respectiva perioadă.

„Setul de acte prezentat este conform prevederilor reglementare pentru înregistrarea în calitate de participant la referendum”, a declarant vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica.

Citește și: Forumul GLOBSEC 2024: Luminița Odobescu reiterează angajamentul României de a sprijini Ucraina și Republica Moldova pe calea europeană

Mai devreme, Comisia Electorală Centrală a înregistrat în calitate de participant la referendum Partidului Comuniștilor – cu opțiunea „NU” și Partidul Verde Ecologist – cu opțiunea „DA”.

Formațiunile pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până în data de 20 septembrie. Subiecții care nu se înregistrează ca participanți la referendum nu pot desfășura activități de agitație electorală în vederea susținerii referendumului sau de promovare a boicotului.