Mişcări masive de trupe în Siria. Mii de combatanţi anti-ISIS vor fi dispuşi la Afrin

Publicat:

Aproximativ 1.700 de membri ai coaliţiei arabo-kurde care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Siriei vor fi transferaţi în Afrin (nord-vest), enclavă kurdă, ţinta unei ofensive a Turciei începând din ianuarie, relatează marţi AFP, Reuters şi DPA, conform agerpres.

”Noi am luat decizia dificilă de a retrage combatanţi de la periferia Deir Ezzor şi de pe fronturile anti-SI pentru a-i desfăşura în Afrin”, a declarat Abu Omar al-Edilbi, un responsabil militar al Forţelor Democratice Siriene (FDS), într-o conferinţă de presă la Raqa.


Citeşte şi: ‘Ochii din cer’ văd tot. Coreea de Nord şi-a reluat producţia de plutoniu

”Părinţii noştri din Afrin constituie o prioritate şi apărarea lor este mai importantă decât deciziile luate de coaliţia internaţională”, aliată a FDS în războiul împotriva grupării Stat Islamic, a afirmat el, precizând că 700 de combatanţi au fost transferaţi deja în Afrin.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), artileria turcă a bombardat puternic oraşul kurd Afrin, provocând multe victime.

”Zeci de obuze au lovit centrul Afrinului”, a declarat un membru al consiliului local din Afrin, Suleiman Jaafar, pentru DPA. Sirenele ambulanţelor răsunau în tot oraşul.

Citeşte şi: Românul care a îngrozit Marea Britanie şi-a aflat pedeapsa

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că ”obuze turceşti cad pe tot cuprinsul oraşului Afrin lovind zone rezidenţiale”, fiind rănite zeci de persoane.

Ankara a lansat pe 20 ianuarie o operaţiune militară în enclava kurdă Afrin, situată în apropiere de graniţa sa cu Siria. Până în prezent, rebelii sirieni susţinuţi de armata turcă au preluat controlul a circa 100 de sate situate de-a lungul frontierei cu Turcia şi care erau sub control kurd.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA)

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA) Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

Igor Grosu, la Taraclia: Unica șansă a țării noastre de a se dezvolta este să facem parte din marea familie europeană

Igor Grosu, la Taraclia: Unica șansă a țării noastre de a se dezvolta este să facem parte din marea familie europeană Președintele Parlamentului, Igor Grosu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.