X

Misiune împlinită în Kosovo. Carabinierii moldoveni au fost medaliați

Misiune împlinită în Kosovo. Carabinierii moldoveni au fost medaliați

Contingentul Inspectoratului General de Carabinieri (ICG) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a luat parte la o ceremonie specială în Kosovo, marcată de încheierea cu succes a misiunii de pacificare în această regiune.

Citește și: Ministrul Parlicov asigură experții FMI că Moldova este pregătită să facă față eventualelor provocări la iarnă

Evenimentul a reunit forțe internaționale, inclusiv contingentul Italiei, și a fost onorat prin acordarea Medaliilor NATO și a pinului unității MSU pentru contribuția adusă.

„Această ceremonie subliniază angajamentul ferm al IGC în sprijinul stabilității și securității internaționale, iar medaliile primite reflectă dedicarea și profesionalismul personalului nostru. Ne mândrim să anunțăm că la sfârșitul acestei luni, colegii noștri se vor întoarce acasă”, se menționează în nota IGC.

În cadrul acestei misiuni, angajații IGC au demonstrat abilități nu doar în intervenție, ci și în medierea conflictelor și în activități de cooperare cu comunitățile locale.

Tags: carabinieri Kosovocarabinieri moldoveniInspectoratul General de CarabinieriKosovo
Știrile zilei