X

Misiunea AIEA va ajunge joi la Zaporojie

Inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) vor ajunge la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina joi dimineaţa, au anunţat miercuri autorităţile impuse de Rusia în regiune, conform agenţiei de presă oficiale ruse TASS, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Inspecţia va dura o zi sau două, iar ulterior AIEA va lăsa la Zaporojie şase experţi, arată sursele TASS din Enerhodar, oraşul ucrainean unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Citeşte şi: Szijjarto: Europa se va confrunta cu ‘riscuri imprevizibile’ dacă războiul nu se termină curând în Ucraina – Black News

Totodată, reprezentantul Rusiei pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Mihail Ulianov, a declarat că Rusia salută ideea conform căreia experţii AIEA să poată rămâne la centrala nucleară de la Zaporojie cu titlu permanent.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, îşi exprimase speranţa ca AIEA să poată stabili o misiune permanentă la centrală.

Citeşte şi: A murit Mihail Gorbaciov! Avea 91 de ani! – Black News

Forţele ruse şi cele ucrainene se acuză reciproc de bombardarea centralei, unde atacurile ar putea produce un dezastru nuclear. 

Tags: AIEAEnerhodarMihail UlianovRafael GrossiucrainaVienaZaporojie
Categorii: Război in Ucraina