Mister în jurul unei foste balerine din SUA, descoperită legată într-o pădure din India

Publicat:

Mister în jurul unei foste balerine din SUA, descoperită legată într-o pădure din India

Săptămâna trecută, într-o pădure din statul Maharashtra din vestul Indiei, autorităţile au salvat o femeie în vârstă de 50 de ani, cetăţean american, care a fost descoperită de un cioban. Povestea pe care a spus-o ea medicilor este de-a dreptul halucinantă.

O americancă în vârstă de 50 de ani, a fost descoperită în urmă cu o săptămână în pădurile dese din districtul Sindhudurg, în vestul Indiei, după ce strigătele ei de ajutor au fost auzite de un cioban, care a alertat poliţia, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Femeia, legată cu un capăt de lanţ de un picior şi cu celălalt capăt de un copac, era deshidratată şi înfometată, starea sa de sănătate fiind precară. A fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar vineri, când starea ei fizică s-a îmbunătățit, a fost transferată la un centru psihiatric pentru tratament suplimentar, au declarat medicii care o tratează pentru BBC.

Între timp, anchetatorii indieni au aflat că femeia se numeşte Lalita Kayi, are 50 de ani şi este cetăţean american. Potrivit poliției, ea a fost dansatoare de balet și practicantă de yoga în Massachusetts, SUA, și s-a mutat în India în urmă cu aproximativ 10 ani, pentru a studia yoga și meditația în Tamil Nadu. Aici l-a cunoscut pe cel cu care s-a căsătorit, despre care acum spune că a abandonat-o să moară în pădure, legată de un copac, fără apă şi fără mâncare.

Potrivit poliţiei, asupra ei s-au găsit o copie a pașaportului, care menționa că este cetățean american, și cardul Aadhaar – un act de identitate unic pentru indieni – cu adresa sa de domiciliu din Tamil Nadu, dar şi un telefon mobil, o tabletă și 31.000 de rupii (370 de dolari), ceea ce le-a permis să excludă furtul ca motiv.

Soţul femeii este în continuare căutat de poliţie şi, la o săptămână de la descoperiei ei, multe întrebări rămân fără răspuns, mai ales că medicii spun că ea ar suferi de o boală psihică, încât nu se poate stabili cât de adevărate sunt acuzaţiile pe care le face, împrejurările în care ea a ajuns în pădure şi de cât timp se afla acolo.

Lalita Kayi, care inițial nu putea vorbi, a comunicat cu poliția și cu medicii scriind notițe pe un carnețel. Ea și-a învinuit soțul că a legat-o de copac și a susținut că a stat fără apă și mâncare timp de 40 de zile. De asemenea, a afirmat că i s-a administrat o „injecție pentru psihoză extremă”, care i-a blocat maxilarul și a împiedicat-o să bea apă, și că a trebuit să i se asigure alimentația intravenos.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Poliția spune că încă mai caută indicii în telefonul mobil şi tableta pe care femeia le avea asupra ei, dar nu a putut verifica aceste afirmații și crede că este puțin probabil ca cineva să supraviețuiască fără mâncare sau apă pentru atât de mult timp. Cu toate acestea, a deschis un dosar de cercetare pentru tentativă de omor împotriva soțului ei și a trimis echipe în Tamil Nadu, Goa și Maharashtra pentru a investiga cazul.

Ambasada SUA la Delhi, despre care presa indiană spune că a „exercitat presiuni asupra poliției pentru a accelera ancheta”, a refuzat să comenteze cazul, „din cauza Legii privind confidențialitatea din SUA”, care reglementează difuzarea informațiilor private.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie Jimmy Carter, care la 99 de ani este cel mai în...

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe Similar cu toate statele în care este implementat Serviciul 112, și Republica Moldova se confruntă cu...

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil După intrarea în vigoare a Pactului privind migrația și azilul și...

Top 10 cele mai neobișnuite destinații de vacanță din lume

Top 10 cele mai neobișnuite destinații de vacanță din lume În lume există destinații care ies din tipare și îți promit experiențe unice. Dacă ești...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.