X

Mister la Kremlin – Decretele secrete semnate de Vladimir Putin

Mister la Kremlin – Decretele secrete semnate de Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a emis marți șapte decrete secrete, a menționat publicaţia Vajnîe Istorii, potrivit Rador Radio România.

Acestea ar putea fi decrete de grațiere a deținuților politici, cu care nu s-a putut lua legătura în închisori, în ultimele zile. Existența acestor decrete secrete este indicată de numerotarea documentelor publicate: de pe lista decretelor prezidențiale publicate lipsesc numerele de la 636 până la 642, inclusiv, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În momentul de faţă nu este cunoscută locaţia în care se află cel puțin opt deținuți politici, dar se pare că mai mulți deținuți ar putea fi grațiați printr-un singur decret. De exemplu, pentru a grația 52 de femei, pe 8 martie, Putin a semnat șase decrete secrete.

Jurnalistul Piotr Kozlov, citând o sursă bine informată, susține că Putin se pregătește să efectueze un schimb de la 20 până la 30 de deţinuţi politici cu rușii condamnați sau care sunt în așteptarea unei condamnări în străinătate. În ultimele zile, s-a aflat despre transferul politicienilor de opoziție Ilia Iaşin și Vladimir Kara-Murza, a activistului în vârstă de 19 ani, Kevin Lik, a foștilor șefi ai sediului lui Aleksei Navalnîi din oraşele Ufa și Tomsk, Lilia Cianîşeva și, respectiv, Ksenia Fadeeva, a activistului pentru drepturile omului Oleg Orlov și a artistului Sasa Skocilenko.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Potrivit informaţiilor difuzate de diverse surse, la acest schimb poate participa și jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat în Rusia la 16 ani de închisoare sub acuzația de spionaj. O perioadă s-a întrerupt legătura și nu se mai ştia nimic despre artistul Daniil Krinari și jurnalista Maria Ponomarenko, dar ulterior s-a reușit contactarea lor.

 

 

Tags: kremlinPutin
Externe