Misterul zborului MH370 persistă. Căutările subacvatice au rămas fără rezultat

Publicat:

Căutările subacvatice private cu ajutorul dronelor submarine, în Oceanul Indian, în încercarea de a găsi rămăşiţe ale zborului MH370 al companiei Malaysian Airlines s-au încheiat fără a fi găsită vreo urmă a aeronavei, a comunicat marţi compania specializată în cercetări submarine Ocean Infinity, cu sediul în Texas, SUA, transmite dpa, potrivit agerpres.

Aeronava Boeing 777 a dispărut de pe ecranele radarelor la data de 8 martie 2014, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu 239 de oameni la bord. Deşi destinaţia zborului era Beijing, datele înregistrate de radare şi de sateliţi au arătat că aeronava a deviat de la traseul de zbor.


Citeşte şi: Corupţie la cel mai înalt nivel. Un lider al partidului de guvernământ spaniol condamnat la zeci de ani de închisoare

Investigatorii sunt de părere că avionul s-a prăbuşit undeva în sudul îndepărtat al Oceanului Indian.

În comunicatul emis de Ocean Infinity, Oliver Plunkett, directorul executiv al companiei, a recunoscut că rezultatul cercetărilor este ‘extrem de dezamăgitor’.

‘O parte din motivaţia noastră pentru reluarea căutărilor a fost să încercăm să oferim unele răspunsuri celor afectaţi. În consecinţă, punem capăt cu multă durere operaţiunii actuale fără a fi îndeplinit acest obiectiv’, a declarat el.

‘În cursul operaţiunii, Ocean Infinity a cercetat şi a strâns date de înaltă calitate de pe peste 112.000 kmp de fund oceanic, făcând faţă cu succes condiţiilor şi terenului dificile’, se arată în comunicatul companiei.

Operaţiunea privată a început în ianuarie în urma unui acord cu guvernul malaezian, prin care Ocean Infinity urma să fie remunerată doar dacă reuşea să găsească avionul sau cutiile negre, în caz de succes urmând să primească până la 70 milioane de dolari (58 milioane de euro).

Noua zonă de căutări s-a întins pe 25.000 km2, la nord de precedenta, termenul limită fiind prelungit de două ori.

Căutările anterioare, desfăşurate pe o suprafaţă de 120.000 km2 în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei, pe baza analizei traiectoriei posibile a aparatului, au fost suspendate în ianuarie 2017, după ce nu au scos la iveală nicio urmă a aeronavei.

‘Sperăm în mod sincer că vom putea să ne oferim din nou serviciile în căutarea MH370 în viitor’, a mai afirmat directorul executiv al Ocean Infinity.

Anterior, vicepremierul australian şi ministru al transporturilor, Michael McCormack, a declarat că păstrează speranţa că avionul va fi găsit într-o bună zi.

Citeşte şi: Corupţie la cel mai înalt nivel. Un lider al partidului de guvernământ spaniol condamnat la zeci de ani de închisoare

Potrivit lui McCormack, operaţiunea de căutare a avionului a fost cea mai îndelungată din istoria aviaţiei, testând limitele tehnologiei şi capacităţile experţilor şi navigatorilor.

‘Ne vom păstra întotdeauna speranţa că, într-o bună zi, avionul va fi localizat’, a afirmat ministrul, într-un comunicat.

El a admis că alte căutări ar putea fi lansate la un moment dat dacă vor apărea noi tehnologii, dar a emis îndoieli că Australia va lua parte la eventuale noi eforturi ‘în acest stadiu’.

‘Se pare că va rămâne un mister deocamdată’, a declarat McCormack la postul de televiziune Sky News.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul, despre propunerea Ursulei von der Leyen de a crea ‘o adevărată Uniune Europeană a Apărării’: ‘Ne obligă să ne configurăm abordările de politică...

Kremlinul, despre propunerea Ursulei von der Leyen de a crea 'o adevărată Uniune Europeană a Apărării': 'Ne obligă să ne configurăm abordările de politică...

Guvernul va facilita procesul de modernizare a drumurilor publice naționale

Guvernul va facilita procesul de modernizare a drumurilor publice naționale Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale...

Parlamentul a votat: Stadionul republican, vândut SUA cu 18 mil.euro

Parlamentul a votat: Stadionul republican, vândut SUA cu 18 mil.euro Deputații PAS au votat, în ședința de astăzi, în prima lectură, proiectul de lege pentru...

Parlament a votat proiectul de modificare a Legii monumentelor de for public

Autoritățile locale vor putea lua decizii privind înființarea monumentelor de for public la nivel local Autoritățile locale vor putea lua decizii privind înființarea și edificarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.