Mişustin: Ţinta sancţiunilor occidentale este poporul rus

Publicat:

Principala ţintă a sancţiunilor occidentale impuse Rusiei pentru campania sa militară din Ucraina este poporul rus, a declarat joi premierul rus Mihail Mişustin, în raportul său către Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului rus) privind activitatea guvernului în 2022, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Iniţial, Occidentul a încercat să dea asigurări că sancţiunile nu sunt îndreptate împotriva cetăţenilor noştri. Nici atunci nu ne-am făcut multe iluzii despre asta, dar acum chiar şi oamenii care nu au legătură cu politica internaţională înţeleg că ţinta principală a fost tocmai poporul rus”, a susţinut el.


Citeşte şi: Dacă Rusia va cuceri Ucraina, China va câștiga – Black News

Premierul rus a apreciat că, în momentul în care a impus sancţiuni, Occidentul “nu a precupeţit niciun efort”.

“Au aruncat în aer gazoductele Nord Stream. Au îngheţat conturi, ne-au deconectat de la sistemele internaţionale de transfer bancar, au încercat să ne blocheze toate activităţile bancare, precum şi orice activitate economică”, a acuzat el.

În plus, şeful guvernului rus a amintit că Occidentul a pledat pentru retragerea companiilor străine de pe piaţa rusă.

Potrivit lui Mişustin, Occidentul a reuşit “să facă să dispară mărfurile obişnuite de pe rafturile magazinelor şi, de asemenea, să dea afară şi să priveze de venituri angajaţii acestor companii, adică tocmai oamenii a căror muncă a generat (companiilor străine – n.r.) profituri de milioane de dolari”.

“Au vrut să provoace şomaj în masă şi să reducă radical nivelul de trai”, a denunţat el.

Şeful guvernului rus a remarcat că Occidentul a insistat “atât de mult timp asupra inviolabilităţii sacre a proprietăţii private, dar astăzi proprietăţile şi banii poporului nostru şi companiilor noastre sunt rechiziţionate doar pentru că aparţin Rusiei”.

În aceste circumstanţe, a considerat Mişustin, “toate instituţiile guvernamentale, indiferent de nivel, federale, regionale şi locale deopotrivă, au lucrat eficient pentru a îndeplini sarcinile prioritare ale statului”.

“Datorită eforturilor noastre comune sub conducerea preşedintelui (Rusiei, Vladimir Putin – n.r.) am reuşit să rezolvăm problemele complexe ale anului trecut”, a subliniat el.

În 2022, a susţinut el, guvernul rus a fost forţat să reacţioneze “practic în fiecare zi” la provocările noilor sancţiuni.

Citeşte şi: Majoritatea românilor nu este de acord cu trimiterea de arme pentru Ucraina – Black News

Mişustin a mai declarat că la începutul anului 2022 era de aşteptat o prăbuşire a PIB-ului rus, “dar am rezistat”.

”Da, nu a fost uşor. Căderea, inevitabilă în astfel de situaţii, a fost destul de moderată. Cu toate acestea, am readus economia la o traiectorie de creştere’, a spus el. “Acum chiar şi unele organizaţii internaţionale prevăd că vom avea o dinamică pozitivă în 2023 şi o creştere a PIB-ului în 2024 mai mare decât cea a ţărilor dezvoltate”, a susţinut el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.