Mită de 3 000 de dolari SUA la Aeroport. Un ucrainean este cercetat penal

Publicat:

Mită de 3 000 de dolari SUA la Aeroport. Un ucrainean este cercetat penal

Un ucrainean s-a pomenit cu dosar penal după ce a încercat să corupă un polițist de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

Citește și: Granturi în sectorul zootehnic. Se pot depune cereri până pe 2 august


Potrivit Poliției de Frontieră, s-a întâmplat pe 15 iunie. La cursa Chișinău-Erevan s-a prezentat la controlul de frontieră o cetățeană a Ucrainei. În urma procedurilor de rigoare  efectuate la traversarea frontierei, de către echipa mixtă formată din polițiști de frontieră și angajați ai Serviciului Vamal, au fost depistate mijloace bănești în sumă de 22 400 euro și 2 650 dolari SUA.

În scopul de a se eschiva de la prevederile legislației în vigoare ucraineanca a apelat la ajutorul soțului ei. Acesta prezentându-se la AIC a propus suma de 3 000 dolari SUA polițistului de frontieră, ulterior, oferindu-i 1 300 euro pentru a ignora încălcarea comisă.

Inspectorul Poliției de Frontieră a refuzat „oferta” solicitând suportul angajaților SPIA. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal.

Un alt caz de scoatere a valutei din țară a fost deconspirat la ruta Chişinău – Baku. În rezultatul controlului de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali, în valiza unui cetățean rus, în vârstă de 67 de ani s-au depistat mijloace financiare în sumă de 45 000 dolari americani, nedeclarați controlului vamal.

Mijloacele financiare depistate au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii din cadrul Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, recompensat cu premiul onorific la San Sebastian

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, recompensat cu premiul onorific la San Sebastian Regizorul spaniol Pedro Almodóvar a declarat joi că a fost „emoţionat până la lacrimi”...

Johnny Depp, boicotat de presa internaţională la Festivalul de la San Sebastian

Johnny Depp, boicotat de presa internaţională la Festivalul de la San Sebastian Prezentarea la Festivalul de la San Sebastian a filmului lui Johnny Depp „Modi,...

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO din Grecia

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO din Grecia Ankara a insistat să nu depună planuri de zbor pentru avioanele sale de luptă la...

Cultură România va dona Republicii Moldova 100.000 de cărți pentru biblioteci

Cultură România va dona Republicii Moldova 100.000 de cărți pentru biblioteci România va oferi Republicii Moldova o donație de 100.000 de volume de carte, a anunțat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.