Miting al sindicatelor din Germania pentru a marca ‘Ziua Plăţii Egale’ la Berlin

Publicat:

Principala organizaţie sindicală din Germania, DGB (Confederaţia Sindicală Germană n.r.), organizează un miting luni la Poarta Brandenburg din centrul Berlinului pentru a cere plata egală pentru bărbaţi şi femei, informează DPA, scrie Agerpres.

Ministrul muncii Hubertus Heil şi ministrul afacerilor familiale Franziska Giffey urmează să ia parte la miting, care se desfăşoară sub sloganul “Dreptul la mai mult”.


Citește și : Un turc de 37 de ani este principalul suspect în atacul din Utrecht – FOTO/VIDEO

Potrivit Biroului Federal de Statistică, femeile au câştigat în medie cu 21% mai puţin decât bărbaţii în 2018. Biroul a atribuit discrepanţa obligaţiilor familiale mai mari asupra femeilor, declarând că adesea ele aleg profesii slab plătite şi lucrează frecvent part time.

Diferenţa dintre femei şi bărbaţi se reduce atunci când se compară experienţa şi calificările. În aceste cazuri, femeile au un dezavantaj de venituri de 6%, pe baza datelor din 2014. Aceste date precise sunt colectate doar o dată la patru ani.

Dacă cifrele sunt convertite în ore lucrate, femeile au lucrat neplătite până la 18 martie, care a fost numită în acest an “Ziua Plăţii Egale”. Potrivit organizatorilor mitingului, ideea îşi are originea în Statele Unite, unde această zi cade pe 2 aprilie în acest an.

Citește și : China a arestat 13.000 de ‘teroriști’ în regiunea Xinjiang

Pentru a marca ziua, compania de transport public din Berlin, BVG, reduce preţul biletului în această zi (pentru femei n.r.) cu aproximativ 21%, tariful fiind de 5,50 euro (6,20 dolari) şi nu de 7,00 euro.

BVG şi-a numit măsura, care se aplică numai luni, ca “primul bilet mondial pentru femei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.