Mitinguri împotriva antisemitismului la Bruxelles şi Berlin

Publicat:

Mitinguri împotriva antisemitismului la Bruxelles şi Berlin

În Europa mii de persoane au demonstrat duminică pentru a denunţa antisemitismul. La Bruxelles şi la Berlin au avut loc cele mai ample mitinguri în sprijinul comunităţii evreieşti.

La Bruxelles, Comitetul de Coordonare a Organizaţiilor Evreieşti din Belgia (CCOJB) a organizat un miting la care s-au unit instituţii evreieşti de pe teritoriul belgian, Liga Belgiană împotriva Antisemitismului şi Forumul Organizaţiilor Evreieşti din Antwerp, scrie Euronews, potrivit RADOR.


Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

Yves Oschinsky, preşedintele CCOJB, a subliniat că “obiectivul acestui marş este de a demonstra comunităţii evreieşti că nu este singură”, la demonstraţie participând aproximativ 4.000 de persoane.

Mitinguri împotriva antisemitismului la Bruxelles şi Berlin

“Nu este un miting între evrei pentru evrei. Scopul este de a-i face pe politicieni, care în prezent sunt prost îndrumaţi, să înţeleagă că antisemitismul nu este un bun electoral, dar are un cost electoral”, a declarat Joel Rubinfeld, de la Liga Belgiană împotriva Antisemitismului.

La Berlin, un număr semnificativ de politicieni, artişti şi celebrităţi au îndemnat oamenii să se ridice împotriva antisemitismului. În ciuda ploii, mii de persoane s-au adunat la demonstraţia ce a avut ca moto: “Niciodată din nou este acum”.

Citeşte şi: MAE reacționează la decizia-surpriză luată de Rusia împotriva României (stiripesurse.ro)

O organizaţie care monitorizează antisemitismul în Germania a raportat o creştere substanţială a incidentelor, după atacul Hamas din Israel, din 7 octombrie, fiind înregistrate în total 994 de cazuri – o creştere de 320% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Liderii germani au făcut apel la solidaritate cu Israel şi cu comunitatea evreiască din Germania.

Mitingurile au avut loc la câteva săptămâni după evenimente similare desfăşurate la Londra, Paris şi în alte oraşe din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tinerii se pot înscrie la un program de instruire în educație non-formală

Tinerii se pot înscrie la un program de instruire în educație non-formală Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani au posibilitatea să...

O nouă serie de sancţiuni occidentale împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

O nouă serie de sancţiuni occidentale împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus SUA, Regatul Unit şi Canada au anunţat vineri o nouă serie de...

Din septembrie, copiii din localități rurale vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

Din septembrie, copiii din localități rurale vor beneficia de servicii stomatologice gratuite Prestarea gratuită a serviciilor stomatologice pentru copii din localități rurale va fi reluată...

Câștigătoarea premiului Nobel pentru pace, Narges Mohammadi, a fost bătută în închisoarea Evin din Teheran

Câștigătoarea premiului Nobel pentru pace, Narges Mohammadi, a fost bătută în închisoarea Evin din Teheran Gardienii au bătut femeile deținute în confruntările care au izbucnit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.