X

Mitropolia Moldovei se detașează de „pelerinajele recente” ale unor preoți în Federația Rusă

Mitropolia Moldovei se detașează de „pelerinajele recente” ale unor preoți în Federația Rusă

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove se detașează de „pelerinajele recente” ale unor preoți în Federația Rusă.

Citește și: Fermierii ies din nou în stradă. Autoritățile au la dispoziție 7 zile să-i oprească

Potrivit unui comunicat emis de Mitropolie, aceste pelerinaje nu au fost organizate sau coordonate de către Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, care condamnă implicarea fețelor bisericești în politică.

„În contextul în care unii ar putea percepe aceste pelerinaje ca având o tentă politică, dorim să subliniem cu fermitate poziția Mitropoliei.  Biserica Ortodoxă condamnă vehement implicarea clericilor în politică sau în activități de propagandă. Ne angajăm să atenționăm din nou preoții asupra responsabilității lor de a rămâne neutri și de a nu se implica în acțiuni politice”, se menționează în nota emisă de Mitropolie.

Potrivit sursei citate, preoții care s-au întors din Moscova au negat orice formă de ajutor financiar primit din partea celor care i-au găzduit. Totodată, factorii responsabili dau asigurări că vor „monitoriza atent acest caz” și nu va admite implicarea clericilor în activități cu tentă politică sau electorală.

Precizăm că, ieri, în presa de la Chișinău, au fost publicate informații precum că mai mulți preoți din Moldova au plecat la Moscova „pentru instrucțiuni”, iar „pelerinajele” ar fi organizate la inițiativa fugarului Ilan Șor, care ar oferi și „ajutoare” fețelor bisericești.

Tags: Mitropolia Moldoveipelerinaj la Moscovapreoți la Moscovapreoțo Ilan Șor
Știrile zilei