Mitropolitul Moldovei Vladimir împlinește 71 de ani

Publicat:

Mitropolitul Moldovei Vladimir împlinește 71 de ani

Astăzi, 18 august, este ziua de naștere a Mitropolitului Moldovei Vladimir, care împlinește vârsta de 71 de ani. Cu această ocazie, Mitropolia a venit cu un mesaj adresat clericului.

„Astăzi, împreună cu plinătatea Bisericii Ortodoxe din Moldova și a prietenilor Ei, spunem cu bucurie și recunoștință: „Întru mulți și binecuvântați ani, Vlădica, și Slavă Domnului că ne-a învrednicit de un asemenea Arhipăstor”. Cei care slujesc Biserica sunt aleşi de Dumnezeu. Ales aţi fost și Înaltpreasfinția Voastră, aşa cum spune Sfânta Scriptură „din pântecele mamei”, şi această alegere s-a dovedit pe tot parcursul vieţii. Această dată este una importantă pentru toată Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, pentru că sunteţi personalitatea care, prin statornicie, devotament şi hotărâre, staţi în fruntea poporului binecredincios al Ţării, ducând cu demnitate flamura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe deasupra tuturor frământărilor şi a piedicilor ivite în cale. Astfel, la ceas aniversar, cu şi mai multă osârdie ne rugăm Atotţiitorului să Vă ţină sănătos şi vrednic la cârma Drept-măritoarei Biserici strămoşeşti, astfel încât şi de acum înainte cu nestrămutată hotărâre şi încredere în Domnul să duceţi cu bine Corabia spre limanul mântuirii”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Mitropoliei, transmite realitatea.md. 


Mitropolitul Moldovei Vladimir împlinește 71 de ani

Mitropolitul Vladimir s-a născut la 18 august 1952 în satul Colencăuți, raionul Hotin, regiunea Cernăuți, Ucraina. Clericul deține din 21 iulie 1989 rangul de Mitropolit al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

De asemenea, astăzi, 18 august, Înaltpreasfințitul Marchel, arhiepiscop de Bălți și Fălești, împlinește 64 de ani. Cu acest prilej, Mitropolia a emis un comunicat de presă.

„Cu ocazia aniversării a 64 de ani din ziua nașterii, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a adresat Înaltpreasfințitului Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, un mesaj de felicitare, în care se menționează: În zi de sărbătoare, ne îndreptăm către Dumneavoastră cele mai luminoase gânduri și cele mai sincere urări de bine. Vă felicităm atât personal, cât și în numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, rugând pe Hristos-Domnul, Păstorul Cel Bun, să vă dăruiască sănătate, pace, bucurie și mult ajutor în activitatea de păstorire a Episcopiei de Bălți și Fălești. În zi aniversară ne îndreptăm către Dumneavoastră cu cele mai luminoase gânduri și cele mai sincere urări de bine. Fie ca Domnul Cel Milostiv și Iubitor de oameni să vă înnoiască puterile duhovnicești și trupești pentru trudele de mai departe în activitatea pastorală, misionară şi culturală pe care o desfăşuraţi în cadrul Episcopiei de Bălți și Fălești”, se arată în mesajul Mitropoliei.

Citeşte şi: Mercenarii Wagner mai aşteaptă un singur lucru: ‘ORDINUL de a lua cu asalt Kievul’ – Stiripesurse.md

Înaltpreasfințitul Marchel s-a născut la 18 august 1959, în satul Pârliţa, raionul Făleşti, într-o familie de țărani, care au educat în duhul ortodoxiei opt copii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.