X

Mitropolitul Vladimir, despre începutul anului școlar: ‘Ar fi bine să fie organizat luni și nu duminica’

Mitropolitul Vladimir, despre începutul anului școlar: ‘Ar fi bine să fie organizat luni și nu duminica’

Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ au libertatea de a stabili data și ora desfășurării careului de „Primul Sunet” pentru anul școlar 2024-2025. Această decizie va fi luată în urma consultării comunității școlare și a hotărârii consiliului profesoral, având în vedere nevoile și preferințele specifice fiecărei instituții.

Astfel, instituțiile de învățământ pot organiza careul de „Primul Sunet” fie pe data de 1 septembrie 2024, fie pe data de 2 septembrie 2024, potrivit unica.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

”Ar fi bine ca solemnitatea de început al anului școlar să fie organizată luni și nu duminica, luând în considerare faptul că Republica Moldova e o țară cu o populație majoritar ortodoxă.

Direcția mitropolitană recomandă instituțiilor de învățământ să organizeze careul de „Primul Sunet” luni, 2 septembrie, în acest mod va fi respectată porunca evanghelică conform căreia Duminica e zi de odihnă și de participare la sfintele slujbe.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

În acest context, Direcția mitropolitană îndeamnă preoții să participe la careul organizat pe data de 2 septembrie și să binecuvânteze acest eveniment prin citirea rugăciunii pentru elevi și corpul profesoral, rugăciune regăsită în Molitfelnic.”, se arată într-un mesaj al Direcției Mitropolitane.

Tags: Mitropolitul VladimirșcolarVladimir
Cultură și Media