X

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani

Mitropolitul Vladimir împlinește astăzi 72 de ani

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir împlinește astăzi 72 de ani. Cu ocazia aniversării, Mitropolia Moldovei, dar și fostul șef de stat, Igor Dodon, au venit cu mesaje de felicitare.

Cu aceast prilej, colaboratorii Direcției mitropolitane se alătură tuturor felicitărilor venite din partea slujitorilor și mirenilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, cu următoarea urare:

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

„Cei care slujesc Biserica sunt aleşi de Dumnezeu. Ales aţi fost și Înaltpreasfinția Voastră, aşa cum spune Sfânta Scriptură „din pântecele mamei”, şi această alegere s-a dovedit pe tot parcursul vieţii, potrivit unimedia.info.

Astăzi, împreună cu plinătatea Bisericii Ortodoxe din Moldova și a prietenilor Ei, spunem cu bucurie și recunoștință: „Întru mulți și binecuvântați ani Vlădica și Slavă Domnului că ne-a învrednicit de un asemenea Arhipăstor!”

Această dată este una importantă pentru toată Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, pentru că sunteţi personalitatea care, prin statornicie, devotament şi hotărâre, staţi în fruntea poporului binecredincios al Ţării, ducând cu demnitate flamura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe deasupra tuturor frământărilor şi a piedicilor ivite în cale.

În paralel cu viața liturgică, cu zidirea lăcașurilor de cult, cu activitatea misionară și culturală, întodeauna ați căutat să fiți alături de cei vârstnicii bolnavi, singuri și neajutorați.

Astfel, la ceas aniversar, cu şi mai multă osârdie ne rugăm Atotţiitorului să Vă ţină sănătos şi vrednic la cârma Drept-măritoarei Biserici strămoşeşti încât şi de acum înainte cu nestrămutată hotărâre şi încredere în Domnul să duceţi cu bine Corabia spre limanul mântuirii.

Vă mulțumim pentru tot sprijinul și îndemnul cel bun pe care ni le oferiți cu dragoste și grijă părintească.

Să ne trăiți mulți ani în pace, liniște, ferit de primejdii întru Slava lui Dumnezeu și întru continuarea operei de Arhipăstorire a poporului nostru”, a declarat Mitropolia Moldovei.

Totodată, fostul șef de stat, Igor Dodon l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, cu prilejul frumoasei aniversări de 72 de ani.

„Adresez sincere felicitări Înaltpreasfințitului Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, cu ocazia zilei sale de naștere.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În acest an, Mitropolitul Vladimir marchează și 35 de ani de slujire arhierească. În toți acești ani, el a stat la straja valorilor tradiționale ale poporului moldovean și Bisericii Ortodoxe, care reprezintă piatra de temelie a statalității moldovenești.

Îi mulțumesc din suflet Înaltpreasfințitului Vladimir pentru munca sa de mulți ani și îi doresc sănătate de fier și toate cele bune pentru continuarea activității sale”, a scris Igor Dodon.

Tags: chisinauigor dodonVladimir
Cultură și Media