Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Publicat:

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Ideea că trebuie să bem doi litri de apă pe zi este una răspândită, dar nu întotdeauna adevărată. Conform specialiștilor, această recomandare nu se aplică tuturor și poate fi chiar dăunătoare în anumite cazuri.

Să consumi apă este sănătos, dar în funcție de ce nevoi ai. Pacienți cu hipertensiune, cu afectare cardiacă cronică, cu boală ischemică, cu insuficiență cardiacă, dacă consumă 2 litri pe zi s-au umflat, încep să facă edeme, încep să nu mai respire cum trebuie, facă edem pulmonar cu hipertensiune, ajung în camera de gardă cu o afecțiune accelerată din cauza unui consum după reclamă”, a avertizat Dr. Andreea Costea, la podcastul doctorului Mihail Pautov, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Consumul excesiv de apă poate suprasolicita rinichii și poate duce la acumularea de apă în organism.

„Te gândești, ok, viață sănătoasă, mi-a pus 2 litri, beau, dar dacă rinichii nu pot să o dea afară… Plămânii se umplu de apă și nu mai pot respira”, explică specialistul.

Este important de menționat că necesarul de apă variază în funcție de fiecare individ, în funcție de activitate fizică, temperatură, stare de sănătate și alți factori. De exemplu, persoanele care lucrează într-un mediu cald au nevoie de mai multă apă pentru a compensa pierderile prin transpirație.

Dacă lucrezi într-un mediu cu temperatură înaltă, ți se indică și mai mult consum de lichid, pentru că pierdem prin perspirație, prin transpirație, trebuie păstrată o diureză, eu aș spune că omul sănătos trebuie să urineze 2 litri pe zi. Și atunci, într-adevăr, ai spus că ai făcut un nivel de hidratare corect și un nivel de purare corectă”, concluzionează specialistul.

Care sunt semnele că nu ai băut suficient de multă apă

Consumul de apă este extrem de important deoarece aceasta intră în compoziția tuturor organelor și le ajută să-și îndeplinească funcțiile, pentru buna funcționare o organismului şi pentru menținerea stării de sănătate.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În timpul verii, consumul de apă este și mai important decât în restul anului deoarece transpirația excesivă duce la pierderea de electroliți, care trebuie supliniți prin consum adecvat de lichide, minimum 2 litri zilnic. În caz contrar pot apărea simptome precum durerile de cap, amețeala, starea de leşin sau constipaţia.

De asemenea, apa ajută rinichii să filtreze sângele, contribuie la buna digestie şi la elasticitatea pielii şi a oaselor și ajută la formarea celulelor și la menținerea constantă a temperaturii corpului, potrivit csid.ro.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.