Un mix de optimism şi confuzie în Coreea de Sud faţă de summit-ul Trump-Kim

Publicat:

Seulul a reacţionat cu un mix de optimism şi confuzie faţă de summit-ul istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, după ce Trump a anunţat că va încheia exerciţiile militare comune cu Coreea de Sud, notează The Guardian, potrivit news.ro.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a salutat deznodământul summit-ului şi a lăudat „curajul şi determinarea celor doi lideri”.


Citește și : Marea Britanie: Proiectul de lege privind Brexitul a revenit în dezbaterea Camerei Comunelor

„Acesta este doar începutul şi s-ar putea să existe dificultăţi în viitor dar nu ne vom întoarce la căile trecutului şi nu vom renunţa niciodată la această călătorie curajoasă. Este o mare victorie reuşită atât de Statele Unite cât şi de cele două Corei şi un pas mare înainte pentru toate persoanele din lume care susţin pacea”, a declarat Moon.

Totuşi, comentariile lui Trump referitoare la oprirea exerciţiilor militare au stârnit confuzie.

Armata sud-coreeană a publicat un comunicat în care precizează: „În ceea ce priveşte comentariile preşedintelui Trump despre oprirea exerciţiilor militare … trebuie să aflăm mai exact sensul sau intenţia acestor comentarii”.

Coreea de Nord a fost de acord „să colaboreze pentru dezarmare nucleară a peninsulei coreene”, un limbaj care rămâne deschis interpretării.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a lăudat acordul şi a declarat că este dispus să comunice cu Phenianul pentru a rezolva situaţia cetăţenilor japonezi răpiţi de spionii nord-coreeni în timpul războiului rece: „Sunt determinat ca Japonia să înfrunte Coreea de Nord şi să rezolvăm situaţia în mod bilateral”.

Citește și : Iranul susţine o potenţială operaţiune turcă în nordul Irakului (Nurettin Canikli)

China a sugerat că ar trebui să fie luată în considerare ridicarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord de către comunitatea internaţională. „Sancţiunile sunt o modalitate de a ajunge la un ţel, nu ţelul în sine. Consiliul de Securitate al ONU ar trebui să susţină şi să se conformeze eforturilor discuţiilor diplomatice către o dezarmare nucleară a peninsulei coreene”, a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a dublat numărul cererilor electronice de acces în zona de frontieră

S-a dublat numărul cererilor electronice de acces în zona de frontieră În prima jumătate a anului 2024, s-a dublat numărul cererilor electronice de acces în...

VIDEO – Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Nepal! Pilotul este singurul supravieţuitor

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Nepal! Pilotul este singurul supravieţuitor Cel puţin 18 persoane au murit miercuri într-un accident de avion în capitala...

Noi prevederi de funcționare a muzeelor din  Moldova, aprobate de Guvern 

Noi prevederi de funcționare a muzeelor din Moldova, aprobate de Guvern  Muzeele din țara noastră vor funcționa în baza unor noi prevederi, aprobate astăzi de...

Mai multe persoane sunt cercetate penal după percheziţiile efectuate la mai multe şcoli auto

Mai multe persoane sunt cercetate penal după percheziţiile efectuate la mai multe şcoli auto Ofițerii CNA au desfășurat percheziții la mai multe școli auto din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.