Miza lui Putin din ‘operațiunea specială’ Carlson: Compromiterea candidaturii lui Biden la Casa Albă

Publicat:

Miza lui Putin din ‘operațiunea specială’ Carlson: Compromiterea candidaturii lui Biden la Casa Albă

Așa-zisul interviu dat de Vladimir Putin lui Tucker Carlson face parte dintr-o „operațiune specială” menită compromiterii candidaturii lui Joe Biden la Casa Albă și reducerii sprijinului internațional pentru Ucraina, avertizează istoricul Galia Ackerman, născută într-o familie de evrei din Rusia.

În 2016, înainte de alegerea lui Donald Trump în postul de președinte al SUA, elitele guvernamentale din Rusia și propagandiștii regimului Putin erau într-o stare de agitație extremă. În viziunea lor, Hillary Clinton însemna război, iar Donald Trump însemna pace. Cel puțin acesta era mottoul repetat întruna în talk-show-urile politice ale posturilor de televiziune supuse Kremlinului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Când Trump a fost ales, deputații din Duma de Stat și-au deschis sticlele de șampanie pentru a-și sărbători candidatul favorit, ajutat într-o oarecare măsură de ingerința Rusiei, își începe Galia Ackerman articolul publicat pe site-ul Desk Russie cu titlul „Operațiunea specială Tucker Carlson”.

O emoție similară a ieșit la iveală în ultimele zile odată cu apariția veștii privind sosirea la Moscova a unui alt preferat al acelorași elite și propagandiști, Tucker Carlson. Rasist și misogin, anti-vaccinist și teoretician al conspirației, anti-ucrainean virulent și pro-rus, Carlson (fiul unui lobbist al premierului ungar Viktor Orban, n. red.) este adulat de câțiva ani încoace de propaganda Kremlinului, care îl prezintă drept un „un tip grozav”, „cel mai popular jurnalist/prezentator din istoria Statelor Unite” etc.

Propagandistul numărul unu al regimului Putin, Vladimir Soloviov, l-a invitat chiar la propriul talk-show după demiterea sa de la postul de televiziune Fox News! La urma urmei, cei doi „jurnaliști” împărtășesc o serie de trăsături comune, mai ales un comportament deliberat provocator și insultător pe platoul de filmare, continuă istoricul francez născut în Rusia.

Lobby-ul rusesc din SUA

Încă de la sosirea lui Carlson la Moscova, au circulat zvonuri precum că „popularul jurnalist” va realiza un interviu „monumental” cu Vladimir Putin, iar mass-media rusă supusă Kremlinului și releele lor din Occident au depus eforturi imense pentru a ridica miza. Carlson, la rândul său, a trebuit să-și facă o promovare pe măsură.

El a difuzat un filmuleț în care susține că americanii nu știu nimic despre Rusia și nu au acces la „rațiunile” lui Putin. Întrucât, mai susține el, Putin nu a fost intervievat nici măcar o singură dată de către jurnaliştii străini de la lansarea războiului la scară largă din Ucraina, a venit timpul ca și americanii „neinformați” să afle versiunea acestuia asupra evenimentelor.

Pentru cei familiarizați cu obiceiurile Kremlinului, este clar că acest interviu i-a fost oferit lui Tucker Carlson la un moment considerat oportun de Kremlin. Putin nu a acordat niciun interviu presei străine de la începutul invaziei pentru că nu a crezut că i-ar fi util. Însă în acest moment sunt prea multe în joc pentru el.

Kremlinul mizează foarte mult pe înfrângerea lui Joe Biden, care face tot ce-i stă în putință pentru a sprijini Ucraina. Dacă până la alegerile prezidențiale din SUA mai sunt încă opt luni, până atunci Ucraina trebuie împiedicată cu orice preț să obțină ajutorul în valoare de 61 de miliarde de dolari propus de Biden.

Acest ajutor înseamnă arme noi pentru Ucraina, în timp ce Rusia este nevoită să recurgă la obuze nord-coreene și drone iraniene de calitate inferioară. Deși unii republicani blochează acest ajutor, nu este totul pierdut pentru Ucraina. Acesta și este unul dintre motivele „operațiunii speciale Tucker Carlson”, mobilizarea lobby-ului rusesc din SUA pentru a influența opinia publică americană în favoarea Kremlinului.

Logica hitleristă din spatele „măsurilor preventive” ale lui Putin

Interviul în sine este penibil, plin de minciuni și omisiuni. Adoptând rolul unui profesor de școală răbdător, Putin îi prezintă elevului său leșinat Carlson o istorie trunchiată a Rusiei și a Ucrainei, fără a menționa, de exemplu, statele căzăcești, care au modelat națiunea ucraineană, sau proclamarea independenţei Ucrainei după căderea regimului ţarist.

Și ce valoare poate avea declarația lui Putin precum că Polonia a fost cea care l-a „forțat” pe Hitler să declanșeze cel de-al Doilea Război Mondial, în condițiile în care infamul pact Molotov-Ribbentrop i-a permis Moscovei să-și recupereze așa-zisele „pământuri istorice”?

 

După o lecție de istorie în fața unui Carlson uimit de „cunoștințele enciclopedice” ale „profesorului”, Putin își prezintă pe larg nemulțumirile sale față de SUA. Americanii sunt declarați vinovați de o groază de acuzații imaginate de Putin: „I-au susținut pe teroriștii din Caucaz, au forțat extinderea NATO la Est și aderarea Ucrainei, au provocat exploziile de la Nord Stream, au organizat «lovitura de stat» din 2014 de la Kiev, care a provocat o amenințare pentru Crimeea și bombardamentele din Donbass”.

Așadar, „sărmana Rusie” a fost nevoită să intervină! Iată o logică hitleristă a „măsurilor preventive” pentru a păstra pacea în Europa!

Mizele arogantului Putin

În acest amalgam, Putin strecoară câteva mesaje clare. În primul rând, el vrea încetarea ajutorului militar pentru Ucraina. În al doilea rând, el se declară obligat să continue așa-numite „denazificare” a Ucrainei, ceea ce înseamnă pentru Kremlin, așa cum se știe de mult timp, nu numai schimbarea conducerii de la Kiev, ci pur și simplu eliminarea elitelor politice și culturale naționale, așa cum se întâmplă deja în toate teritoriile ocupate de armata rusă. În cele din urmă, odată cu atingerea acestui obiectiv, putem negocia, afirmă Putin.

El susține din nou că sancțiunile nu funcționează și dolarul slăbește. Prin urmare, este timpul să ne unim și să-i forțăm ucrainenii să-și recunoască înfrângerea. Depinde de occidentali să se gândească cum să facă în așa fel încât să nu iasă cu imaginea șifonată, mai susține Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.