X

Moarte teribilă pentru doi septuagenari francezi! Maşina lor a fost înghiţită de ape

Doi septuagenari s-au înecat duminică seara în maşina lor care a fost luată de valuri în timpul fluxului pe un drum inundabil situat în Normandia, în nord-vestul Franţei, au anunţat luni pompierii, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu puţin înainte de ora 22:00, duminică, un bărbat de 74 de ani şi o femeie de 70 de ani au sunat la pompieri după ce vehiculul în care se aflau a fost luat de ape pe un drum inundabil din Bricqueville-sur- mer “la momentul fluxului”, conform pompierilor.

Citeşte şi: Pfizer RENUNŢĂ la cererea de aprobare a vaccinului său în India – Black News

Un număr de 32 de pompieri au fost trimişi apoi la faţa locului pentru a veni în ajutorul lor, printre salvatori numărându-se şi scafandri. O ambulanţă, vehicule de teren şi un elicopter din cadrul Apărării Civile au participat de asemenea la operaţiunea de salvare.

Întunericul şi mareea înaltă au îngreunat localizarea vehiculului scufundat, care a fost găsit în cele din urmă în jurul orei 23:15 de către elicopter.

Cei doi ocupanţi ai maşinii au fost scoşi afară de scafandri şi aduşi la mal cu barca de salvare. Cei doi erau decedaţi, după cum a constatat medicul deplasat la faţa locului.

Nordul Franţei a fost afectat duminică seara de furtuna Franklin, la două zile după trecerea furtunii Eunice, care a provocat pagube importante.

Citeşte şi: Noi desfăşurări de trupe şi vehicule blindate în apropierea Ucrainei – Black News

Alţi doi septuagenari şi-a pierdut viaţa duminică după-amiază în Noua Caledonie, un arhipelag francez din Oceanul Pacific, după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape în timpul inundaţiilor.

Noua Caledonie este afectată de precipitaţii excepţionale din cauza fenomenului climatic La Nina, cu temperaturi neobişnuit de scăzute ale apelor ecuatoriale ce provoacă îndeosebi precipitaţii mai abundente faţă de cantităţile normale în anumite regiuni ale planetei.

Tags: Bricqueville-sur- merfrantafurtunainundatiiNormandia
Categorii: Diaspora