Moartea pândește la orice pas în Ucraina: 21 de oameni au decedat fulgerător, iar 87 au fost răniți

Publicat:

Moartea pândește la orice pas în Ucraina: 21 de oameni au decedat fulgerător, iar 87 au fost răniți

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a declarat că aproximativ 25% din teritoriul Ucrainei este contaminat cu obiecte explozive, cel mai dens minate fiind zonele eliberate de sub ocupaţia rusă, scrie Ukrinform, relatează Rador Radio România.

“Ca urmare a invaziei ruse la scară largă, aproximativ 25% din teritoriul Ucrainei este contaminat cu mine și obiecte explozive” – a afirmat ministrul. Potrivit lui Klimenko, în zonele eliberate de sub ruși, măsurile de stabilizare a situaţiei încep tocmai cu deminarea teritoriului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

„În primul rând, curățăm zonele populate, pentru revenirea cât mai rapidă a autorităților, pentru a restabili activitatea întreprinderilor, exploatarea infrastructurii critice etc. Terenurile agricole sunt și ele o prioritate” – a explicat ministrul.

Potrivit oficialului, cu cât durează mai mult perioada de ocupaţie a unei localităţi, cu atât minarea este mai masivă. Un raport al Serviciului pentru Situaţii de Urgență al Ucrainei arată că cele mai minate regiuni sunt Harkiv, Herson și Donețk.

Deminarea Ucrainei – 21 de angajați ai Serviciului pentru Situaţii de Urgență au murit în timpul misiunilor

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a declarat că, în timpul operaţiunilor de deminare, 21 de angajați ai Serviciului pentru Situaţii de Urgență au fost uciși, iar alți 87 de pirotehnişti ai instituţiei au fost răniți.

“Din păcate, 21 de angajați ai Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență al Ucrainei au fost uciși în timpul deminării. Alți 87 de pirotehnişti au fost răniți în timp ce efectuau sarcina de deminare a teritoriului” – a afirmat Klimenko.

Potrivit ministrului, acest domeniu de activitate are deja riscuri mari pentru viața angajaţilor, iar, în timpul activităţii desfăşurate în teritoriile dezocupate aceste riscuri cresc, pentru că rușii amplasează mine şi le detonează de la distanță.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Sarcina inamicului este aceea de a face cât mai multe victime în rândul oamenilor noştri. Sarcina noastră, însă, este să salvăm viețile profesioniștilor. De aceea, folosim cele mai noi tehnologii” – a remarcat Ihor Klimenko, explicând că este vorba despre vehicule mecanizate de deminare, drone pentru supravegherea teritoriilor potențial contaminate și utilizarea imaginilor satelitare.

“Acest lucru ajută la înțelegerea imaginii de ansamblu, fiindcă nu vorbim doar despre terenuri deschise. Pădurile, râurile se schimbă și ele. Și acolo trebuie să muncim” – a adăugat oficialul. Potrivit ministrului ucrainean de interne, aproximativ 25% din teritoriul Ucrainei este contaminat cu obiecte explozive, cel mai dens minate fiind zonele eliberate de sub ocupaţie.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.