Moartea subită a ambasadorului german de la Beijing pare să nu aibă legătură cu activitatea sa profesională

Publicat:

Moartea subită a ambasadorului german de la Beijing pare să nu aibă legătură cu activitatea sa profesională, a declarat luni ministrul afacerilor externe german Heiko Maas, informează dpa, potrivit agerpres.

Deocamdată nu este clar ce a cauzat decesul lui Jan Hecker, care abia preluase postul de ambasador cu normă întreagă, pe 24 august, după o perioadă de carantină ce i-a fost impusă la sosirea în China, împreună cu familia sa.


Citește și :  Lovitură de stat în Guineea: președintele Conde a fost arestat

“Date fiind circumstanţele morţii sale, nu există nicio evidenţă că decesul lui Jan Hecker este în vreun fel legat de rolul lui la ambasada Germaniei de la Beijing”, a declarat Maas.

“Este un mare şoc pentru noi toţi”, a mai spus şeful diplomaţiei germane în drumul său spre o întrevedere la Brandenburg, la vest de capitala Germaniei, Berlin.

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat, la rândul său, că este “profund şocată” de decesul ambasadorului în vârstă de 54 de ani, care fusese anterior consilierul ei în probleme de politică externă. “Deplâng pierderea celui care a fost consilierul meu vreme de mulţi ani, pe care l-am respectat foarte mult şi care s-a remarcat printr-o umanitate profundă şi o competenţă excepţională”, a spus Merkel.

Anunţând mai devreme decesul ambasadorului, ministrul de externe german a spus: “În aceste momente, gândurile noastre se îndreaptă spre familia sa şi spre oamenii care i-au fost apropiaţi”.

China a fost “şocată să afle despre decesul” ambasadorului german, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Wang Wenbin.

Adjunctul ambasadorului, Frank Rueckert, va prelua deocamdată atribuţiile acestuia.

Citește și : Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Născut în oraşul-port Kiel din nordul Germaniei, Hecker a studiat dreptul şi a lucrat ca avocat şi judecător. Era căsătorit şi avea trei copii.

Înainte de a deveni consilier pe probleme de politică externă al Angelei Merkel şi a fi numit apoi ambasador, Hecker a fost lector universitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.