Moda COLETELOR-SURPRIZĂ în China: mai mulţi căţei şi pisici găsiţi MORŢI într-o dubă de curierat

Publicat:

Un colet-surpriză … cu un căţeluş sau un pisoi înăuntru. Pasiunea unor tineri chinezi pentru aceste “cutii misterioase” a dus săptămâna aceasta la o descoperire macabră: 160 de animale închise în colete, unele deja moarte prin asfixiere, informează AFP, potrivit agerpres.

Coletele au fost descoperite de voluntari de la adăpostul pentru animale Aizhijia în duba unei companii de logistică, ZTO, la Chengdu (sud-vest). Animalele care au supravieţuit au fost supuse controalelor veterinare, a informat joi Aizhijia pe reţelele de socializare.


Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

La descoperirea încărcăturii luni seara, adăpostul a oferit o descriere apocaliptică: “Din dubă se auzeau lătrături şi mieunături. Întrucât uşa camionului era închisă, nu mai era aer, iar animalele nu puteau decât să se sufoce”, a scris Aizhijia. “Numeroase animale erau în agonie sau muriseră deja”, a precizat acesta.

ZTO şi-a cerut scuze, explicând în acelaşi timp că livrările au fost făcute de site-urile de comerţ electronic. Sucursala sa din Chengdu, care a efectuat livrarea, urmează să efectueze o “inspecţie internă cuprinzătoare”, iar angajaţii săi vor participa la un curs de formare profesională privind normele de siguranţă”, a adăugat compania de logistică.

Descoperirea a provocat un scandal pe reţelele de socializare din China, unde este interzisă livrarea animalelor prin colet.

Însă ţara cunoaşte de câţiva ani o modă a coletelor-surpriză. Principiul? Cumpăraţi online un cadou al cărui conţinut este necunoscut, cel mai adesea o jucărie sau o figurină. În 2019, această piaţă a fost evaluată la aproximativ un miliard de euro, potrivit firmei de cercetare de piaţă Qianzhan Intelligence.

Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

Pe reţeaua Weibo, un utilizator de internet mărturiseşte că a văzut astfel de colete-surpriză care conţineau o pisică sau un câine de rasă cu doar un euro de vânzare pe internet.

“Comandăm o creatură vie şi apoi primim un animal mort de sufocare, foame, cald sau frig”, a comentat utilizatorul îngrozit.

Vineri, pe magazinul online Taobao – deţinut de gigantul Alibaba – se puteau comanda animale vii, însă nu sub forma unui colet-surpriză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.