Moderna va distribui 7,5 milioane de doze de vaccin Covid-19 în Elveţia

Publicat:

Moderna va distribui 7,5 milioane de doze de vaccin Covid-19 în Elveţia în mai multe tranşe în lunile următoare, conform unui anunţ făcut de Dan Staner, şeful pentru afaceri al companiei americane în Europa, transmite duminică Reuters, potrivit agerpres.

“Lucrăm la capacitate maximă pentru a ne extinde treptat capacităţile de producţie. Dacă totul se va desfăşura conform planului, cu puţin sub jumătate din populaţie poate fi tratată cu vaccinul nostru până la vară”, a declarat Dan Staner pentru publicaţia SonntagsBlick.


Citește și : Numărul cazurilor suspecte de abuz asupra copiilor după primul lockdown din Anglia, în creştere

Staner a precizat însă că Elveţia nu se va bucura de un tratament preferenţial pentru că a fost prima ţară care a ales Moderna ca furnizor al vaccinurilor anticovid.

“Toate ţările merită să fie tratate la fel. Noi ne abţinem să facem stocuri de vaccinuri pe care să le livrăm doar atunci când o ţară plasează o comandă. Fiecare doză produsă este livrată imediat, conform contractului”, a susţinut el.

“Oamenii suferă la fel în toate părţile lumii. În astfel de vremuri, nimeni nu este îndreptăţit la tratament preferenţial”, a mai subliniat reprezentantul Moderna.

Autorităţile elveţiene au aprobat folosirea de vaccinuri produse de Moderna şi de parteneriatul Pfizer/BioNTech şi se află în faza de analiză a vaccinului produs de AstraZeneca.

Citește și : Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind contacte între echipa preşedintelui Trump şi Rusia

Cu o populaţie de 8,6 milioane, Elveţia a comandat în total 15 milioane de doze de vaccin pentru care a alocat 400 de milioane de franci elveţieni.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.