X

Mohammed bin Salman: Toţi criminalii responsabili de asasinarea jurnalistului Khashoggi vor fi aduşi în faţa justiţiei

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, miercuri, că persoanele responsabile de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi aduse în faţa justiţiei, potrivit Mediafax.

“Mulţi oameni vor să profite de această situaţie dureroasă pentru a crea o scindare între Arabia Saudită şi Turcia. Vreau să le transmit mesajul: nu veţi reuşi niciodată să faceţi acest lucru. Scindarea nu va apărea”, a declarat Mohammed bin Salman cu ocazia forumului de afaceri desfăşurat în Riyad.

Citește și : ALERTĂ la New York! Bombe artizanale la reședințele lui Clinton și Obama!

“Toţi criminalii responsabili de acest act vor fi aduşi în faţa justiţiei; această crimă este dureroasă pentru toţi saudiţii”, a afirmat prinţul moştenitor saudit, citat de BBC.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o “ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Citește și : Redacţia din New York a postului de televiziune CNN, evacuată din cauza unui dispozitiv exploziv – FOTO

Tags: Arabia sauditaJamal KhashoggiMohammed bin Salmansauditturcia
Categorii: Sinteze