X

Moldova a fost inclusă în topul destinațiilor turistice alese de străini

R. Moldova a fost inclusă în topul destinațiilor turistice alese de străini, în cadrul concursului internațional CIFFT (Committee of Tourism Film Festivals). Astfel, la prestigiosul concurs care promovează videoclipuri turistice, țara noastră s-a clasat pe locul nouă, la categoria „People’s Choice”.

Competiția promovează și premiază cele mai reușite videoclipuri despre călătorii, destinații turistice și despre industria turismului, fiind organizată de Comitetul Internațional al Festivalurilor de Film de Turism, cu suportul Organizației Mondiale a Turismului și al Comisiei Europene pentru Turism.

Citește și : Tofilat: Putin a început să exercite presiuni asupra țării în încercarea de a-și impune interesele

Moldova a participat cu o selecție de opt materiale video, sub numele „Moldova – discover the routes of life” care promovează istoria și tradițiile moldovenești.

Turismul în Moldova a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, iar în anul 2022, Moldova a fost vizitată de 4,7 milioane de străini, dintre care 162.000 de turiști. În anul 2022 turismul a generat 317 milioane dolari, ceea ce reprezintă 2,2% din PIB-ul Moldovei. În 2023, numărul turiștilor a crescut cu 110% față de perioada ianuarie-iunie 2022.

Tags: călătoriCIFFTMoldova
Categorii: ExterneȘtirile zilei