‘Moldova Business Week 2024’: Peste 1.000 de participanţi sunt aşteptaţi în acest an

Publicat:

Moldova Business Week 2024′: Peste 1.000 de participanţi sunt aşteptaţi în acest an

Peste 1.000 de participanţi sunt aşteptaţi în acest an în Republica Moldova la cel mai important eveniment în domeniul afacerilor, “Moldova Business Week 2024”.

Conform unui comunicat al Agenţiei de Investiţii din Republica Moldova, evenimentul din acest an se va desfăşura în perioada 16-20 septembrie în mai multe regiuni ale ţării. Motto-ul actualei ediţii este: “Republica Moldova – următoarea ta destinaţie pentru investiţii”.


Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Timp de cinci zile, în patru regiuni ale ţării, Chişinău, Bălţi, Edineţ şi Ungheni, în cadrul “Moldova Business Week 2024”, participanţii vor discuta despre climatul investiţional din Republica Moldova, atragerea fondurilor şi dezvoltarea de parteneriate durabile. De asemenea, vor fi abordate şi noile profiluri de investiţii, precum şi oportunităţile de colaborare care se deschid pentru Republica Moldova odată cu începerea negocierilor de aderarea la Uniunea Europeană.

“Republica Moldova are ce oferi investitorilor! Moldova Business Week 2024 este ocazia perfectă pentru a crea parteneriate valoroase şi pentru a explora oportunităţile unice pe care ţara noastră le pune la dispoziţie. Invităm oamenii de afaceri, investitorii străini şi cei locali să ni se alăture. Va fi informativ şi util. Mai mult, Moldova Business Week este ocazia unică de a descoperi cum Republica Moldova poate fi punctul dumneavoastră de plecare pentru succesul în afaceri”, a declarat Dumitru Alaiba, vicepremier, ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, citat în comunicat.

Principalele subiecte abordate în cadrul “Moldova Business Week 2024” se vor axa pe tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, industria agroalimentară, auto şi electronică, farmaceutică şi turism medical, energie şi infrastructură, turism şi vinicolă, imobiliare nerezidenţiale. În ediţia din acest an, un accent aparte se va pune pe promovarea brandului de ţară, paşii întreprinşi în acest sens, proiectele şi investiţiile de viitor.

“În cadrul Moldova Business Week 2024 vom explora cum una dintre cele mai mici ţări din lume a devenit un jucător semnificativ pe piaţa globală. Alăturaţi-vă nouă pentru a descoperi cum Moldova a ajuns printre cei mai mari exportatori de vin, produce 1% din toate piesele pentru automobile, furnizează electronice pentru transportul public în peste 140 de oraşe la nivel global şi se clasează în top 10 mondial la exportul de struguri, prune, mere, nuci şi cireşe. Invităm toţi partenerii noştri, precum şi investitorii actuali şi potenţiali, să ni se alăture între 16-20 septembrie. Acest eveniment va prezenta potenţialul economic al Moldovei, evidenţiind progresul la nivel de ţară, proiectele în curs de implementare şi marile oportunităţi disponibile”, a afirmat Natalia Bejan, director general al Agenţiei de Investiţii.

“Moldova Business Week” este un eveniment organizat anual de către Agenţia de Investiţii din Republica Moldova în colaborare cu partenerii de dezvoltare şi instituţiile publice centrale. Acest eveniment aduce împreună investitori străini, antreprenori locali şi internaţionali, oameni de afaceri, experţi economici, analişti, reprezentanţi ai instituţiilor statului şi membri ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Potrivit sursei citate, evenimentul serveşte Guvernului Republicii Moldova drept instrument de informare a comunităţii investitorilor şi a altor părţi interesate despre cele mai recente proiecte legislative şi de reglementare în domeniul economic. De asemenea, în cadrul evenimentului sunt prezentate măsurile adoptate pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri şi a condiţiilor de investiţii, reformele şi oportunităţile, precum şi statisticile privind comerţul extern al ţării. Prima ediţie a “Moldova Business Week” a avut loc în anul 2014.

Participanţii se pot înregistra la “Moldova Business Week 2024”, accesând linkul https://mbw.md/, subliniază organizatorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape 1800 de șoferi au fost amendați în trafic, în ultimele 24 de ore

Aproape 1800 de șoferi au fost amendați în trafic, în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore pe teritoriul țării au activat 342...

ANSP: Numărul cazurilor noi de COVID-19, în scădere

ANSP: Numărul cazurilor noi de COVID-19, în scădere 1998 cazuri de Covid-19, dintre care 350 de cazuri în regiunea transnistreană, au fost înregistrate în perioada...

EU4 Moldova: Țara noastră va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea UE

EU4 Moldova: Țara noastră va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 9,5 milioane de euro din partea UE   Republica Moldova va beneficia de...

95 de elevi refugiați din Ucraina vor învăța la gimnaziul ‘Taras Șevcenko’ din Chișinău. Patru clase au fost deschise

95 de elevi refugiați din Ucraina vor învăța la gimnaziul 'Taras Șevcenko' din Chișinău. Patru clase au fost deschise 95 de elevi refugiați din Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.