Moldova Business Week: Investitori și oameni de afaceri din 23 de țări

Publicat:

Moldova Business Week: Investitori și oameni de afaceri din 23 de țări

Republica Moldova joacă un rol important pe scena internațională, susțin investitorii străini prezenți la noua ediție Moldova Business Week care a început, astăzi, la Chișinău. Evenimentul din acest an are o agendă bazată pe starea actuală a climatului nostru de afaceri, sectoare economice naționale cheie, dar și atragerea a cât mai multe investiții străine. În deschiderea forumului economic, oficialii prezenți au subliniat necesitatea de a schimba percepțiile antreprenorilor și de a face Republica Moldova o destinație sigură și atractivă pentru investiții.

Evenimentul a adunat investitori și oameni de afaceri din 23 de țări, potrivit radiomoldova.md.


Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

„Suntem pe piața din Republica Moldova cu două fabrici, avem cifra de afaceri de aproape 10 milioane de euro și angajăm peste 200 de persoane în Vulcănești și Chișinău. Moldova este foarte atractivă pentru noi ca și investitori români pentru că există o serie de activități culturale care ne fac să fie activtatea în Moldova mult mai ușoară din punct de vedere al relațiilor”, specifică Ionuț Bîndea, reprezentant companie România.

„Ne ocupăm cu investițiile în imobiliare nerezidențiale. Noi în primul rând trebuie să facem pasul spre investiții în Republica Moldova. Vrem să punem umărul la dezvoltarea țării”, spune Vladimir Balaban, antreprenor.

„Noi am constituit două companii în Republica Moldova. Va avea ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale, în special periculoase, pe calea sterilizării. Intenționăm să ne desfășuram activitatea pe o perioadă cât mai îndelungată. Vom începe să aducem echipamente”, spune Valentina Harpău.

În cadrul evenimentului de deschidere, oficialii au menționat că își doresc să schimbe percepțiile antreprenorilor și să se asigure că oamenii de afaceri străini privesc Republica Moldova ca pe o destinație pentru investiții.

„Moldova are acorduri de liber schimb cu UE, cu țările EFTA, Regatul Unit, Turcia și altele. Noi ne îndreptăm rapid către Vest. În ultimii 15 ani, 70% din exporturile noastre mergeau către Rusia. Acum trecem printr-o transformare tectonică, cu o viteză de necomparat”, declară Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice.

„Până recent, Republica Moldova nu era atât de bine cunoscută sau era cunoscută doar pentru niște lucruri mediocre. Ceea ce vrem să atingem este să schimbăm percepțiile oamenilor, să ne asigurăm că oamenii din jurul lumii, antreprenorii, descoperă Republica Moldova”, specifică Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

„Sunt sigur că procesul de aderare la UE va crea și mai multe oportunități pentru afacerile de succes în Moldova, pe măsură ce se va integra în Uniunea Europeană și în piețele UE. Aderarea la UE vine cu multe provocări și, bineînțeles, cu multe reforme, care vor necesita ca toate autoritățile, afacerile, toți oamenii, să lucreze mână-n mână”, declară Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene.

În cadrul forumului economic vor avea loc 17 evenimente la Chișinău, Edineț, Bălți și Ungheni dedicate domeniilor importante ale economiei naționale cum ar fi sectoarele agroalimentar, electronică, energie, IT, vinificație, turism sau industria farmaceutică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: ‘O urăsc pe Taylor Swift!’

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: 'O urăsc pe Taylor Swift!' Fostul preşedinte Donald Trump a atacat-o duminică pe...

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică....

Box office nord-american: ‘Beetlejuice Beetlejuice’, din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari

Box office nord-american: 'Beetlejuice Beetlejuice', din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari "Beetlejuice Beetlejuice", continuarea cu fantome a lui Tim...

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze ‘distrugerea’ bazelor aeriene ruse

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze 'distrugerea' bazelor aeriene ruse Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaților occidentali să autorizeze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.