X

‘Moldova Europeană’, un nou post TV în grila de programe

Moldova Europeană’, un nou post TV în grila de programe

Utilizatorii serviciului „StarNet TV” au remarcat apariția unui nou post de televiziune, primul în grilă. Acesta se numește „Moldova Europeană” și difuzează reportaje despre proiectele finanțate de Uniunea Europeană în R. Moldova.

Postul TV mai difuzează și reportaje despre cum s-a schimbat viața moldovenilor care au beneficiat de ajutorul UE, dar și alte evenimente care au legătură cu parcursul european al R. Moldova, transmite Newsmaker.md.

Citeşte şi: Pierderea și reafirmarea identității…

Totuși, postul TV difuzează fără licență de emisie, iar informația a fost confirmată pentru NM de către Liliana Vițu, șeful Consiliului Audiovizualului. Postul TV „Moldova Europeană” difuzează chiar dacă nu a obținut licență de emisie din partea CA.

„Vă pot spune oficial că acest post TV nu figurează în registre. Vom discuta acest subiect la următoarea ședință”, a menționat Vițu.

Moldova Europeană’, un nou post TV în grila de programe

Șeful CA a adăugat că se va încercat inițierea unei monitorizări a materialelor postului TV, însă pentru monitorizare este necesar votul majorității membrilor CA.

De menționat că postul TV „Moldova Europeană” nu figurează în lista celor publicate pe site-ul Starnet. Mai mult, operatorul nu a anunțat apariția postului TV pe rețelele de socializare sau site-ul oficial.

Contactați de NM pentru un comentariu, reprezentanții companiei ne-au solicitat un demers scris. Până în momentul publicării acestei știri nu am primit un răspuns.

Tags: Moldova Europeanăpost tvR. Moldovauniunea europeana
Categorii: Cultură și MediaȘtirile zilei