X

Moldova iese din Adunarea Interparlamentară a CSI

Moldova iese din Adunarea Interparlamentară a CSI

Procesul de ieșire a R. Moldova din Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI se va încheia pe 8 februarie 2024.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, care a notat că Adunarea nu va avea de suferit de pe urma ieșirii R. Moldova din cadrul ei, transmite Deschide.md.

Citeşte şi: Avocații Arinei Corșicova vor cere CSJ strămutarea dosarului – Stiripesurse.md

„Cu privire la data când se va încheia procedura de ieșire, acest lucru este indicat în Regulamentul nostru. După anunțul R. Moldova privind ieșirea din Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, procedura se va încheia pe 8 februarie 2024. Din această dată, oficial, R. Moldova nu va mai fi parte a Adunării Interparlamentare”, a declarat Matvienko.

Potrivit ei, decizia Chișinăului nu va produce daune Adunării, însă reprezintă „o pierdere uriașă pentru însăși R. Moldova”.

Moldova iese din Adunarea Interparlamentară a CSI

„Comunitatea noastră se numește „Comunitatea Statelor Independente”. R. Moldova demult nu mai este, din momentul venirii la putere a doamnei Sandu, un stat independent, dar se află sub control extern și reprezintă interese străine. Din această cauză, nu mai am ce adăuga la acest subiect”, a declarat Matvienko.

Pe 20 iulie, Parlamentul R. Moldova a votat în lectura finală proiectul privind denunțarea Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, încheiată la Minsk la 26 mai 1995. 

Tags: Adunarea InterparlamentarăComunitatea Statelor Independente (CSI)R. MoldovaValentina Matvienko
Categorii: PoliticăȘtirile zilei