Moldova îşi deschide ambasadă în India

Publicat:

Moldova îşi deschide ambasadă în India

Fructele din R. Moldova, dar și uleiurile vegetale sunt produsele care ar putea ajunge în India.

Declarația aparține ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, care a menționat că R. Moldova va deschide o ambasadă la New Dehli până la sfârșitul acestui an pentru a dezvolta relații economice dintre cele două țări, transmite RadioMoldova.


Vladimir Bolea a mai spus că India a devenit anul trecut cea de-a cincea economie a lumii, ceea ce reprezintă o piață de desfacere cu potențial pentru R. Moldova.

‘Anul curent, va fi deschisă și o ambasadă în India’

„Anul curent, va fi deschisă și o ambasadă în India, cel mai curând luna octombrie, cel mai târziu luna noiembrie. Acest lucru va dezvolta foarte și foarte mult potențialul nostru de export, va ajuta oamenii de afaceri, care vor dori să facă business acolo. Astăzi noi nu avem ambasadă în India și lucrul acesta cred că a fost o scăpare de-a lungul anilor a Guvernului, care nu au văzut o oportunitate de dezvoltare a comerțului în ceea ce privește relația cu India”, a declarat Vladimir Bolea.

Moldova îşi deschide ambasadă în India

Vladimir Bolea a menționat că deschiderea unei reprezentanțe în India va diversifica exporturile moldovenești și va oferi noi oportunități de dezvoltare pentru producătorii moldoveni de produse agricole.

Potrivit ministrului, partea indiană este interesată în exportul de orez, iar R. Moldova ar putea majora cantitatea importată. De asemenea, India este un mare producător de fertilizanți, de care are nevoie țara noastră.

Totodată, datorită faptului că R. Moldova este țară candidată la aderare la UE și deține certificatele necesare pentru a exporta pe piața europeană, comercianții din India sunt interesați să importe mai multe produse moldovenești, precum uleiuri vegetale, fructe proaspete, fructe uscate, nuci, vinuri, carne de pasăre și ouă.

Vladimir Bolea a precizat că R. Moldova ar putea realiza exporturile prin portul Giurgiulești, sau portul Constanța.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele și listele de...

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale din...

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni Compania „Sofilarex Plus” SRL, înregistrată în...

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să fie precauți la achiziționarea ciupercilor din surse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.