Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Publicat:

Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Doi militari moldoveni le vor oferi lecții celor din Somalia în domeniul Apărării. Conaționalii urmează să ajungă în țara africană, fiind participanți la Misiunea de Instruire a Uniunii Europene (EUTM).

Ofițerii vor fi detașați începând cu 15 iulie 2024. Aceștia vor fi asigurați cu echipament necesar și muniție, li se vor perfecta documentele, li se vor administra vaccinurile, se vor achiziționa asigurări medicale și li se va achita cazarea.


Citeşte şi: Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa – Stiripesurse.md

Totodată, militarii moldoveni vor beneficia de indemnizație neimpozabilă zilnică în valoare de 80 de dolari SUA, care se va calcula de la data plecării. Perioada de rotație urmează să varieze între 6 și 12 luni.

Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Detașarea militarilor moldoveni în Africa ține de angajamentele față de UE, inclusiv participarea la misiunile și operațiunile din cadrul politicii de securitate și apărare comune.

Comandamentul EUTM Somalia se află în capitala Mogadishu.  Actualmente, în cadrul misiunii lucrează 209 persoane din șapte țări membre ale UE: Italia, Spania, Finlanda, Suedia, România, Portugalia, Grecia și din Serbia – stat din afara comunității.

Ministerul Apărării urmează să trimită în Bosnia și Herțegovina 20 de militari, care se vor alătura contingentului român din regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis Activitatea Centrului multifuncțional din Orhei a fost suspendată, astăzi, 3 iulie, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Responsabilii instituției...

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră Nouă echipe canine ale Poliției de Frontieră participă, în aceste zile, la un program de instruire organizat...

Moldovenii ‘speciali’ vor putea călători în India fără vize

Moldovenii 'speciali' vor putea călători în India fără vize Cetățenii moldoveni deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize....

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.