X

Moldova se topește: Temperaturi de până la 40 de grade celsius până la mijlocul săptămânii viitoare

Moldova se topește: Temperaturi de până la 40 de grade celsius până la mijlocul săptămânii viitoare

Începând de vineri și până la mijlocul săptămânii viitoare, în Republica Moldova, temperaturile vor crește până la +40 de grade celsius. În acest sens meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă în regiunile de nord ale țării și cod roșu în celelalte zone.

Astfel, vineri, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 35 grade, iar noaptea coboară până la 20 grade, cu cer variabil. În Centru, termometrele vor indica până la 36 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 21 grade. În Sudul țării, vom avea parte de circa 39 grade pe timp de zi, iar noaptea vor fi în jur de 24 grade, potrivit n4.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În Capitală, temperaturile se vor ridica până la 37 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 22 grade, iar vântul abia va adia. Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale.

De asemenea, este important consumul zilnic a circa cel puțin 2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: MoldovaTemperaturi
Meteo