Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Publicat:

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional. Diaspora de peste Prut își va putea exercita dreptul la vot în baza unui buletin de identitate valabil, pașaport valabil și inclusiv expirat.

Citeşte şi: Ceremoniile pentru marcarea unui an de la sângerosul atac al Hamas au început în Israel – Stiripesurse.md


Într-un comunicat de presă, reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, informează că trei din cele 16 secţii de votare vor fi deschise în capitală, București. Două vor fi în incinta Autorităţii Electorale Permanente şi una în sediul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Câte două secții de votare vor fi deschise în Cluj şi Iaşi. Secții de votare vor fi deschise și în Brașov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa, Oradea, Galați, Suceava și Timișoara.

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Lista completă cu adresele secțiilor de vot o puteți vedea mai jos: 
  • București (Autoritatea Electorală Permanentă – str. Stavropoleos nr. 6; str. Eugeniu Carada, nr. 1, sector 3; str. Eugeniu Carada, nr. 1, sector 3)
  • Brașov (Casa de Cultură a Studenților – str. Memorandumului nr. 39)
  • Sibiu (Școala Gimnazială Regina Maria – str. Zaharia Boiu nr. 1)
  • Cluj-Napoca (Casa de Cultură a Studenților – Piața Lucian Blaga nr. 1 – 3; Casa de Cultură a Studenților – Piața Lucian Blaga nr. 1 – 3)
  • Timișoara (Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” – str. Cluj nr. 12)
  • Craiova (Universitatea din Craiova – str. A. I. Cuza nr. 13)
  • Oradea (Colegiul Economic „Partenie Cosma” – str. Armatei Române, nr. 1F, Corp A)
  • Iași (Casa de Cultură a Studenților – str. Vasile Conta nr. 30; Școala primară Gheorghe Asachi – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 64)
  • Suceava (Universitatea „Ștefan cel Mare Suceava” – str. Universității nr. 13)
  • Bacău (Universitatea „Vasile Alecsandri” – Calea Mărășești nr. 158)
  • Galați (Universitatea „Dunărea de Jos” – str. Domneasca nr. 47)
  • Constanța (Universitatea „Ovidius” – bl. Mamaia nr. 124)

Secțiile de votare vor fi deschise la ora 07:00, iar diaspora de peste Prut își va putea exprima votul până la 21:00.

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Reamintim că, în total, pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană a țării vor fi deschise 2.221 de secții de votare, 234 dintre care în 37 de țări. Cele mai multe dintre ele vor fi deschise în Italia – 60 la număr. În Germania vor fi 26, iar în Franța – 20. În SUA, cetățenii moldoveni vor putea vota la 16 secții.

Alegerile prezidențiale se desfășoară în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Cetățenii vor putea răspunde cu „DA” și „NU”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! Sunt planificate lucrări tehnice pe barajul Stânca-Costești

Atenție! Sunt planificate lucrări tehnice pe barajul Stânca-Costești Atenție, călători! Poliția de Frontieră avertizează că, pentru ziua de mâine, 8 octombrie, pe barajul Stânca...

Membrii unei grupări specializate în comercializarea drogurilor au fost prinși de poliție

Membrii unei grupări specializate în comercializarea drogurilor au fost prinși de poliție O grupare specializată în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online a fost destructurată...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii care au ales pribegia în străinătate

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii care au ales pribegia în străinătate Numărul românilor care au emigrat din ţara lor se apropie de 6,5...

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate În noaptea și dimineața zilei de 7 octombrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.